Kars Şeker’de problem yok, yola devam

Kars Şeker’de problem yok, yola devam

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve İl Başkanı Adem Çalkın, il yönetimi ile birlikte Kars Şeker Fabrikasını ziyaret ettiler.

Milletvekili Beyribey, Kars Şeker Fabrikası Müdürü İbrahim Yıldız ile görüşerek fabrika hakkında bilgi aldı. Beyribey, Kars Şeker Fabrikasının özelleştirilmeyeceğini dile getirerek, UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın bu konuda büyük çabalar sarf ettiğini ve Kars Şeker Fabrikasının kapanmaması için girişimlerde bulunduğunu dile getirdi.

Başkan Çalkın yapılan ziyareti değerlendirerek, “Kars Şeker Fabrikası kurulduğu 1993 yılından beri defalarca kapanma noktasına gelmiş, yıldan yıla pancar üretimi azalarak çok zor günler yaşamıştır. Ama bugün başta sayın Bakanımız olmak üzere AK Parti Milletvekilimiz ve AK Parti il teşkilatının olağanüstü çabaları ve girişimleri sayesinde tarihinin en büyük yatırımlarını almış tır. Bu yatırımlar; Fueloilli eski miladı dolmuş buhar kazanları yerine iki adet 25 bin tonluk ve 1 adet 17 bin tonluk olmak üzere toplam 3 adet son teknoloji doğalgazlı çevre dostu buhar kazanı alımı gerçekleşmiştir. Aynı zamanda kazan dairesi binasının yeniden inşaası, rafineri soğutma kulesinin yeni ve modern soğutma sistemleri ile değişimi için gerekli ödenek alınmış, fabrika atık sularının arıtılması için yeni bir tesisin yapımı ve fabrika içinde üretim maliyetlerini düşürecek teknolojik yeniliklerin yapımı için gerekli ödeneğin alınması konusuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

kars-seker’de-problem-yok,-yola-devam-(3).jpgkars-seker’de-problem-yok,-yola-devam-(2).jpgkars-seker’de-problem-yok,-yola-devam-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler