Kars seni unutmayacak

Kars seni unutmayacak

Kars'ta 2,5 yıldır Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve mütevazi kişiliği ile tanınan Cengiz Zeybek, son atama kararnamesi ile merkeze alındı. Başarılı ve Kars'ın huzur güvenliği için teşkilatıyla birlikte özveriyle çalışan Zeybek'in Merkeze alınmasına

 

KARS HALKI BİR TÜRLÜ ANLAM VEREMİYOR!
Zeybek’in apar topar merkeze alınmasına bir anlam vermeyen Kars halkı, sessiz düşünerek tepkileri de ortaya koydu. Kars’a atanan Valiler, Emniyet Müdürleri ve ya atanan kişilerin ilk görev yerlerinin Kars olmasına rağmen kısa bir süre sonra da görev yerlerinin değiştirilerek Kars’tan alınmalarına da bir anlam veremiyor. Kars’ta daha bundan önce Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden’in Kırşehir’e atanmasıyla ‘Kars için Kayıp, Kırşehir için kazanç’ olarak yorumlanmıştı. Ayrıca Zeybek’ten önce yine kısa bir süre Kars’ta başarılarıyla anılan ve sevilen Emniyet Müdürü İbrahim Demirci’nin de Kars’tan alınarak Sinop’a atanması yine ‘Kars için kayıp, Sinop için ise kazanç’ olarak yorumlanmıştı. Ama şimdi de adeta Kars’ın sevgilisi olan Zeybek’in apar topar Kars’ta kopartılarak merkeze alınması Kars’ta yine uzun süre tartışılacak. Şimdi ise halk arasında sıra Sayın Valimizde mi diye düşünüyor. Çünkü Kars halkı Kars’a ilk görev yeri olarak atananlar, yani Zeybek gibi tam olarak Kars ve Karsın sorunlarıyla içli dışı oluyor, sorunlara vakıf oluyor, teşkilatını tanıyor, şehrin huzur ve güvenliğini daha da üst seviyeye çekmek için projeler hazırlıyor… ama bir anda bir kararname çıkıyor ve hadi gülle güle deniyor. Tabi ki devletin işi bizleri aşar ama keşke bu tür kararlar verildiği zaman siyasilere değil de halka sorulsa da öğle görev değişikliği olsa… “diyor Karslılar.
 
Atama kararnamesinin haber alınmasıyla birlikte Başta Vali Ahmet Kara olmak üzere Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, , KARSOD gibi birçok STK temsileri de Zeybek için yemekli veda geceleri düzenlediler. Ayrıca yine bazı STK temsilcileri, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti başkan ve üyeleri ile birlikte vatandaşlarda kendisini makamında ziyaret ederek vedalaştılar.
 
İNSANLARA SAYGISI VE SICAK İLİŞKİLERİ İLE TANINDI
Zeybek, Görev süresi boyunca Karslılarla kurduğu dostane ilişkiler ve sürekli olarak yurttaşlarla içli dışlı olması her kesimin sevgisini kazanmış ve toplumun takdirini hak etmişti.
 
TARİHE VERDİĞİ ÖNEMİ EMNİYET BİNASINDAN BAŞLATMIŞTI
Kars Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan adeta kredi kartının üzerine PVC kaplatır misali boyanan ve Ruslardan kalma ve tarihi taş binayı eski haline getirdi. Özenli ve teknik bir çalışmayla binanın dış yüzeyini temizleterek gerçek görünümünün ortaya çıkmasını sağladı.
 
KENTE ÖRNEK GÖSTERİLİYORDU
Bu uygulaması kentte takdirle karşılanan Zeybek binayı hayranlıkla izleyenlere bu işin yöntemini de anlatarak Kars’ta bulunan aynı durumdaki yüzlerce binanın aynı yöntemle geri kazanılabileceğini ve Kars’ın siluetinin değişeceğini gururla söylüyordu. 
 
ZEYBEK İÇİN KARS’TA VEDA GECESİ YARIŞINA GİRİLDİ
Merkeze tayin edilen Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek için Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) üyesi turizm işletmeleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından veda gecesi düzenlendi.
 
ÇALIŞMALARI PERDEYE YANSITILDI
Grand Ani Otelde gerçekleştirilen gecede KARSOD Başkanı Halit Özer, kendisinin yazdığı şiiri işletmecileri adına Zeybek’e ithafen okudu. Özerin şiir okuduğu sırada emniyet müdürü Zeybek ise duygu dolu anlar yaşadı. Gecede Zeybek’in Kars’ta ki görevi sürecinde yaptığı çalışmalarını içeren sinevizyon sunumu yapıldı.
 
HALİT ÖZER TEŞEKKÜR ETTİ
KARSOD Adına konuşan Halit Özer, geceye katılan il protokolüne teşekkür etti. Özer, “İl Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek’in anısına düzenlemiş olduğumuz Veda Yemeği’nde siz değerli misafirlerimizi aramızda görmekten şahsım ve turizm işletmecileri KARSOD olarak büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.” dedi
 
VALİ AHMET KARA ÖVGÜYLE UĞURLADI
Veda yemeğinde konuşan Kars Valisi Ahmet Kara; “İnsanı karşılamak çok kolay ama uğurlamak çok zordur. Ben sizleri Karslı hemşerilerimi hakikaten kutluyorum. İki buçuk senedir Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek’le beraber çalışıyoruz. İyi veya kötü günlerimiz oldu, özellikle iyi günlerimiz oldu. Müdürümüzün tahini çıktığı anda Karslıların düzenlediği bu uğurlama töreni babayiğit işidir. Karslıların bu yaptığı mertliktir, cömertliktir, insanlıktır, güzelliktir ve misafirperverliktir. Bu nedenle ben Karslıları, daire amirlerimizi ve özellikle siz turizmcileri kutluyorum. Bu nedenle anlı ak, yüzü açık ilimizden rahatlıkla, tatlı anılarla, güzel hatıralarla ayrılabilir. Kendisini huzurlarınızda minnetle, hayırla yad ettiğim gibi gelecekte de inşallah kendisini hep güzel anılarla yad edeceğiz. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, aile yuvasında sağlıklı mutluluklu hayat sürmesini diliyorum.” Dedi. 
 
DUYGULU ORTAM KAFKAS OYUNLARI VE PLAKET TÖRENİYLE DAĞILDI
Konuşmaların ardından KARSOD tarafından Zeybek’e sürpriz olarak Kafkas Halk oyunları Ekibinin gösterileri sunuldu. KARSOD tarafından hazırlanan plaket ve fincanlar ise Vali Ahmet Kara tarafından Zeybek’e takdim edildi. Vali Kara; Bir fincan kahvenin 40 yıl değil, 80 yıl hatırı olsun diyerek ince bir espride bulundu. Gece toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
KARS’TAKİ SON KAHVALTISINI BASIN MENSUPLARI İLE BİRLİKTE YAPTI
Emniyet Müdür Zeybek Kars’ta ayrılmadan önce son kahvaltısını Basın mensuplarıyla birlikte yaptı. Duygu dolu kahvaltıya bütün basın mensupları katılırken Türkiye’nin en huzurlu kenti Kars’ta ki huzur ve güven ortamının önemine değinildi. Burada ki vedalaşmayı yeterli bulamayan bazı gazeteciler ise hava alanına kadar gidip Zeybek ile tekrar kucaklaşarak vedalaştılar ve uçağın merdivenlerine kadar uğurladılar. Bu sırada Zeybek’in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Zeybek uçağa binmeden önce ise Özel Kalem Müdürü Veli İpekçi ve korumaları ile kucaklaştı.
 
HAVAALANINDA DUYGULU UĞURLAMA COŞKUSU
Zeybek’in tarifeli uçak ile Kars’ta ayrılarak Ankara’ya gittiğini duyan İl Protokolü Hava alanına akın etti. Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’li İl genel meclis üyesinin bile bulunduğu birçok kişi Zeybek’i uğurlamak için alan geldi.
 
Zeybek’i uğurlamak için Kars Hava Limanı’na Vali Vekili Murat Demirci, AK Parti Kars eski Milletvekili Mahmut Esat Güven, Emniyet Müdür Yardımcıları, ve amirleri, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan vekili Şahin Aydın, Ağır Ceza Reisi Tamer Keskin, aralarında BDP’linin de bulunduğu İl Genel Meclis üyeleri, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ve üyeleri, basın mensupları, işadamları,esnaflar ve vatandaşlar uğurladı.
(BA-BA-S) KARS (KHA) – TACETTİN DURMUŞ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler