Kars sıcak ve yakın bir şehir

Kars sıcak ve yakın bir şehir

Kars Kafkas Sanayici ve İş adamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) 36 ilde yaptığı Kars'ın imaj anketinden 'soğuk' ve 'uzak' sonucunun çıkmasının eleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

KARSİAD Başkanı Dereci: Kars sıcak ve yakın bir şehir

Kars Kafkas Sanayici ve İş adamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) 36 ilde yaptığı Kars’ın imaj anketinden ‘soğuk’ ve ‘uzak’ sonucunun çıkmasının eleştirilmemesi gerektiğini söyledi. Dereci; Kars’ın sıcak ve yakın bir şehir olduğunu ifade ettiği değerlendirmesinde, “Anketi eleştirecek değilim. Herkesin bildiği bir gerçek ortaya çıkmış. Evet, ilimiz soğuk ve uzak ama biz bunu lehimize çevirebiliriz.”dedi.

KARSİAD Başkanı Dereci, öncelikle bir şeyi soğuk veya sıcak yapanın ona olan ilgi olduğunun altını çizdi İlginin artmasında sevginin gizli olduğunu aktaran Dereci; “İlimizi sevdirecek ve dikkat çektirecek birçok imkan varken bunlarda geç kalınmıştır. Kış mı? Soğuk mu? Evet, ama dünyada başka örneği bulunmayan kar kalitesi ve pisti ile Sarıkamış Kayak Merkezi ve nar gibi bir kazımız var. Şimdiden içinizin ısındığını hissediyor gibiyim. Hele de Hz. Mevlana, ne güzel dönüyorsunuz semahlar… Biliyor musunuz? Hz. Mevlana’nın Hocası Şeyh Ebu’l Hasan Harakani’nin (K.S.) türbesi Kars’ta. O semahları semah yapan ve onları öyle aşkla döndüren Mevlana’nın hocası sizleri dost sevgisiyle ve sıcaklığıyla beklemektedir.”ifadelerini kullandı.

Başkan Dereci, “Böyle bir aşk hiç uzak olur mu? Elbette ki yakın. Sadece Kars’ımızı tanıtamadık. İnşallah tanındığında mesafeler kalkacak ve dostluklar baki kalacak. Kars kalesi tarihi siluetiyle, Kars şehir merkezi Baltık mimariyle ve medeniyetin beşiği Anı Harabeleri tanıtılmayı bekliyor. Gerçi kendisi de adı gibi harabe bir durumda ama biz umutluyuz. Hepsi olacak sadece birazcık zaman ve sevgi gerekiyor. Göreceksiniz ısıtacak içimizi ve Kars’a herkesi yakınlaştıracak.”

‘PROJESİNDEN HABERDAR OLMADIĞIMIZ LOJİSTİK MERKEZ İLE TİCARET MERKEZİ HALİNE GELECEĞİZ’

Bakü –Tiflis-Kars (BTK) ve bir muammaya dönüşen, yüzde 99’unun Erzurum’a kaydığı ifade edilen Lojistik Merkez projesine de değinen Başkan Dereci; “Türkiye tarafı bitmese de BTK projesi ve buna mukabil Aktaş Sınır Kapısının açılması, her ne kadar projesinden haberdar olmasak da lojistik merkezi projesi Kars’ı ticaretin merkezi haline getirecektir. Tarım ve Hayvancılıkta geldiğimiz son nokta itibariyle sektörün önde gelen illerindeniz. Süt ürünleri ile marka değeri kazanan Kars kaşarımız ve Kazımız var ki bunlar ilimizi ısıtmaya ve yakınlaştırmaya yeter de artarda.”şeklinde konuştu.

DERECİ: DEMOKRASİ İLE YÖNETİLEN ÜLKELERDE BUNLAR OLMAZ

Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci son zamanlarda yaşananları değerlendirdi. Dereci, fişlemeler, hukuk, TEOG sınavları, Bank Asya gibi konularda yazılı ve görsel basında yazılıp çizilenlerin insanları derinden üzdüğünü ifade ederek, "Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bunlar olmaz." dedi.

Başkan Dereci yaptığı açıklamada, "İnşaatlarda birinci ölüm sebebi düşme olduğu, işçi sayısının iki kat arttığı ve buna karşılık denetimin üçte bir düştüğü, bu gidişle Fiş İşleri Bakanlığı (FİB)'in kurulmasının yakın olduğu,  (KOD:111) hukukçuların vicdanları ile cüzdanları arasında yapacağı tercih, eğitim işkencesine çare (TEOG) Bank Asya devlet eliyle batırılmak isteniyor.' Bunlar ne mi? Yazarların son bir haftada attıkları başlıklar. Ne karamsar değil mi? Bunlar bir demokrasi ülkesinde olur mu? Maalesef üzülerek söylemeliyim ki oluyor. Yine de bizler demokrasi ve hukuktan umudumuzu kesmiyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz." şeklinde konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler