Kars sinema topluluğu dolu dizgin!

Kars sinema topluluğu dolu dizgin!

Beş yılı aşkındır her Çarşamba Kars Şehir Sinemasında film-belgesel gösterimleri yaparak sinema ve sanat alanında farklılık yaratan Kars Sinema Topluluğu bu hafta da yine özel bir gösterime yer verdi.

Kars sinema topluluğu dolu dizgin!

Beş yılı aşkındır her Çarşamba Kars Şehir Sinemasında film-belgesel gösterimleri yaparak sinema ve sanat alanında farklılık yaratan Kars Sinema Topluluğu bu hafta da yine özel bir gösterime yer verdi. Henüz gösterime girmemiş ve festivallerde yarışan ve Nisan ayında düzenlenen 33. İstanbul Film Şenliğinde en iyi film ödülü almış ‘Ben O Değilim’i gösterdi.

Gösterim sonrası ise filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ve yine filmin başrol oyuncusu Ercan Kesal’la telefon bağlantısı kurarak hem sanatçıların sinemaya, filme ve Kars’a dair düşüncelerini seyircileriyle paylaşırken seyircilerin sorularını da yanıtlama olanağı sundu.

Tayfun Pirselimoğlu şu sıralar devam eden 25. Ankara Uluslararası Film Şenliğinin de jüri başkanlığını yürütüyor. Ercan Kesal ise klinik psikolog mesleğinin yanı sıra sinema oyunculuğu, öykü yazarlığının yanı sıra gazetelerde Pazar yazıları beğeniyle takip edilen bir sanatçı.

Ben O Değilim seyirciler tarafından son derece başarılı bir film olarak bulunurken, değerlendirme kısmında Nihat ve Ayşe karakterleri hakkında tartışmaya katılan bütün seyirciler tarafından farklı farklı yorumların gelmesi nedeniyle ‘ucu açık bir film’olarak seyredilmeye değer bir film olarak başarılı bulundu.

Seyircilerden birisinin çıkışta ‘aa birde baktık ki filmin oyuncusuna bağlanmışız, bizimle konuşuyor’ demesi dikkate değer bir ayrıntıydı ayrıca.

Kars Sinema Topluluğu 18 Haziran 2014 Çarşamba günü ise Topluluğun genç takipçilerinden akademi öğrencisi Sadık Emre Alkan’ın önerdiği 2013 yapım Enemy (Düşman) filmini göstereceğini duyururken sinemaseverleri kentteki yabancılaşmaya ve asosyalleşmeye karşı altarnatif olan gösterimlerine davet ediyor.

Gösterimler her Çarşamba saat 19:30 da Kars Şehir Sinemasında gerçekleştiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler