Kars Sinema Topluluğundan Bir Özel Gösterim Daha

Kars Sinema Topluluğundan Bir Özel Gösterim Daha

KARS SİNEMA TOPLULUĞUNDAN BİR ÖZEL GÖSTERİM DAHA!..'ANNEMİN ŞARKISI'

Kars Sinema Topluluğundan Bir Özel Gösterim Daha

KARS SİNEMA TOPLULUĞUNDAN BİR ÖZEL GÖSTERİM DAHA!..'ANNEMİN ŞARKISI'

2010 yılından beridir Çarşamba günleri Kars Şehir Sinemasında altarnatif film-belgesel gösterimleri yapan Kars Sinema Topluluğu 30 Nisan 2014 tarihinde galasını yaptığı Cennetten Kovulmak filminden sonra bu kez de Başka Sinema salonlarında 14 Kasım'da vizyona giren Annemin Şarkısı- Klaman Dayika Min filminin gösterimine ev sahipliği yapacak.

Gösterime filmin Yönetmeni Erol Mintaş'ın yanı sıra başrol oyuncularından Feyyaz Duman ve Aziz Çapkurt'un da katılarak söyleşi gerçekleştirilecek.

Uluslararası film fesstivallerinden bir çok ödül alan film 'İstanbul'a zorunlu göçen Kürt bir anne-oğul ilişkisinin yanı sıra kentsel dönüşümle katmanlanan kimlik sorununa yakından bakıyor.

İlk olarak 2014 Saraybosna Film Festaivali  Saraybosna'nın Kalbi En İyi Film, Saraybosna'nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu, 2014 Antalya Uluslararası Film Festivali En İyi İlk Film, En İyi Erkek Oyuncu (Feyyaz Duman), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Aziz Çapkurt) ve En İyi Müzik ödüllerini almıştı.

Kars Sinema Topluluğu önceki Çarşamba Avukat Ümit Cafer Özakaın'ın önerisi ile İtalyan sinema yazarı ve yönetmen Giuseppe Tornatore'nin Oscar, Altın Küre, Cannes ve Bafta ödüllerini kazanmış filmi 'Cannes Paradiso'yu, geçtiğimiz Çarşamba ise 'kitapkurdu' Can Gündü'nün etkileyici sunumu ile Çağan Irmak'ın vizyondaki filmi 'Unutursam Fısılda' yı yaklaşık yüz elli seyirci ile seyredip filme ve sinemaya dair değerlendirmeler yapmıştı. Annemin Şarkısı'nın sunumunu ise Baronun genç Avukatlarından Sertaç Çelikkaleli yapacak.

Her Çarşamba saat 19:30 da Kars Şehir Sinemasında gerçekleştirilen film gösterimlerine  tüm sinemaseverler davet ediliyor!.. kha

Önceki ve Sonraki Haberler