Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Sarıkamış Şehitleri anıldı

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış Harekatının 107. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Kars İl Müftülüğü tarafından şehitleri anma töreni düzenlendi.

Volkan KARABAĞ

Kars T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda, 1. Dünya Savaşında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve Sarıkamış Harekatı’nın 107. yılında ecdadı unutmamak adına anma töreni düzenlendi.

Törene Kurum Müdürü Ramazan Yiğit, İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir, çok sayıda ceza infaz kurumu ve müftülük personelleri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Kuran Tilaveti ve Sarıkamış Harekatını canlandıran sinevizyon gösterisi ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Özcan Cihangir tarafından harekatın yaşandığı dönemdeki zorlukları anlatılırken, hükümlü ve tutuklular tarafından Sarıkamış Destanı isimli şiir seslendirildi.

Program katılımcılara gülsuyu ve lokum ikram edilmesiyle sona erdi.

kars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(7).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(2).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(3).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(6).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(1).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(4).jpegkars-t-tipi-kapali-ceza-infaz-kurumu’nda-sarikamis-sehitleri-anildi-(5).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler