Kars TABİP-SEN, silahlı saldırıyı kınadı

Kars TABİP-SEN, silahlı saldırıyı kınadı

TABİP-SEN Kars İl Temsilcisi Dr. Kürşad Bulut, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayını kınadı.

Volkan KARABAĞ

TABİP-SEN Kars İl Temsilcisi Dr. Kürşad Bulut, yapğı açıklamada, “Dün değerli bir meslektaşımız olan Dr Ekrem Karakaya görevi başında katledildi. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz.  Sağlıkta şiddet çok boyutlu bir olgu olarak her geçen gün daha da artmaktadır. Bbu konuda sınırlı bazı önlemlerin yeterli olmayacağını sürekli olarak kamuoyu ile ve karar alıcılar ile paylaşıyoruz. Sağlık politikaları “vatandaşların taleplerine” göre değil “ihtiyaçlarına” göre planlanmalı ve sağlığın tüm yönetim süreçleri bu hizmetin beynini oluşturan “hekim merkezli” bir şekilde acilen yeniden kurgulanmalıdır. Şiddete başvuranların hiçbir talebi karşılanmamalı, ayrıca şiddete başvuranların sağlık ve sosyal güvenlik haklarının sınırlandırılması ve/veya iptal edilmesi ile ilgili idari tedbirlerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Sağlık kuruluşlarının güvenliği ile ilgili bütüncül ve ciddi tedbirlerin bir an evvel hayata geçirilmesi istiyoruz. Üzgünüz, kızgınız ve öfkeliyiz. Taleplerimizin muhataplarımız tarafından yeterince dikkate alınmadığını ve gereken hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyoruz. Tek talebimiz var;  güven ve huzur içerisinde gelecek kaygısı ve ölüm korkusu yaşamadan bilimsel kanıtlara dayalı olarak mesleğimizi icra ederek vatanımıza, milletimize ve devletimize hizmet etmek istiyoruz.  İnsanı yaşatma gayesi olan bir mesleğim mensupları olarak öldürülmeyi haketmiyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler