'Kars Tanıtım Günleri'nin hazırlıkları başladı

'Kars Tanıtım Günleri'nin hazırlıkları başladı

Türkiye Moda Federasyonu ve Kars Valiliği ile ortaklaşa düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri 12-15 Haziran tarihleri arasında Kars'ta kutlanacak.

'Kars Tanıtım Günleri'nin hazırlıkları başladı

Türkiye Moda Federasyonu ve Kars Valiliği ile ortaklaşa düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri 12-15 Haziran tarihleri arasında Kars’ta kutlanacak.

Yapılacak olan Kars günleri tanıtımı için Kars esnafları da hazırlıklara başladı. Kentte hizmet veren restoran ve pastaneler tanıtım günlerinde şehre gelmesi düşünülen binlerce misafire en güzel hizmeti sunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Lokantacılar, Pastaneciler ve Fırıncılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, “Odamız ve esnafımız olarak 12-15 Haziran 2014 tarihinde ilimizde yapılacak olan Kars Tanıtım Günlerine en güzel şekilde hazırız” dedi.

Kılıç, “Türkiye Moda Federasyonu ve Kars Valiliği ile ortaklaşa düzenlenecek olan Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günlerinde bizlerde oda olarak görev üstlendik. Buradan tüm Kars halkının da tanıtım günlerinde ilimize gelecek olan misafirlerimize misafir perverliklerini göstermelerini istiyoruz. İlimizde 4 gün boyunca düzenlenecek olan tanıtım günlerinde restaurantlarımız, kafe ve pastanelerimizde yüzde 15’lere varan indirimler uygulanacak. Çünkü ilimizde ilk kez böyle bir organizasyonla karşılaşacağımız için devamının sağlanması gerekir. Özellikle tanıtım günlerinde 4 gün boyunca lokantalarımızda yöresel yani ilimize ait yemeklerin satışının olması konusunda esnafımızla görüşeceğiz. Çünkü Kars’ı yemekleri kültürü ve turizmi ile tanıtmak en büyük hedefimiz. Bu hedefimize ulaşmak için bu tür çalışmalar yapmak gerekir. Özelikle sabah kahvaltısı çok önemli. Kars’a özgü kahvaltı çeşitleri masaları donatmaları gereklidir. Kaşar peynirimize ilgi çekmek için Kaşardan elbise yapacağız. Şuan çok mutlu ve heyecanlıyız. Çünkü 4 gün boyunca dışarıdan gelecek olan binlerce insan Kars’ı ve Karslıyı tanıyacak.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler