Kars, Tek Yumruk Oldu!

Kars, Tek Yumruk Oldu!

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Boyalı mevkiinde sabah saatlerinde terör örgütü PKK’lılarla çıkan çatışmada yaralanan birisi ağır iki askere kan vermek için Kars halkı, Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne akın etti.

Yaralılar hastaneye ulaştıktan sonra emniyet telsizinden, Kars Belediyesi anonslu hoparlöründen , radyo, yerel internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılar üzerine vatandaşlar kan vermek için seferber oldular. Yaralı askerlere kan vermek için kentin dört bir yanında askerliğini yapan erler de hastaneye koştu. Esnafından memuruna kadar birçok vatandaşın hastaneye akın etmesiyle birlikte, kısa süre içerisinde 0 Rh (+) kan ihtiyacı karşılandı.

Ameliyatlar için gerekli olan taze kan stokları tamamlandıktan sonra vatandaşlar her gruptan kan bağışında bulundu. Kafkas Üniversitesi’nde kan ihtiyacı karşılandıktan sonra, nazik bir dilleyoğunluk yaşanmaması adına hastane görevlilerince geri gönderilen vatandaşlar, gerekirse kanlarının son damlasına kadar vereceklerini söylediler.

Yaralı askerlerden birinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler