Kars, Temsilcisini Belirledi!

Kars, Temsilcisini Belirledi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle yürürlüğe giren “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında bugün Cumhuriyet Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimle icra edildi.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması noktasında birçok konuyu barındıran proje ile öğrenciler seçime gitti.

Bu kapsamda Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” 2015-2016 eğitim öğretim yılında Kars’ta okul öğrenci temsilciliği seçimleri ve ilçe öğrenci temsilciliği seçimlerinin tamamlanması ardından, bugün Cumhuriyet Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen il temsilcisi başkanı seçimiyle proje tamamlandı. Demokratik biçimde sandığa giden öğrenciler, ilimizi temsil edecek arkadaşlarını oylarıyla belirleyen 32 okul temsilcisi sandıktan Filiz Uçungan ismini çıkardı. 

toplamda 32 oyun kullanıldığı seçimde 13 oy alarak Kars’ı temsil etme hakkı kazanan Susuz 75. Yıl İ.M.K.N YBO’ndan Filiz Uçungan, çıkan sonuçla birlikte seçime katılan 9 öğrenci arasından 1. çıkarak, Kars’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmeye hak kazandı. 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Beyazoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin yer aldığı programda, oy pusulalarındaki isimler ise şu şekilde yer aldı; G.A.M.P Meslek ve Tek. Anadolu Lisesi’nden Birdal Coşkunöz, Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi’nden Aynur Oktay, Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yusuf Mücük, Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi’nden Havva Nur Demir, Selim Latif Aras Anadolu Lisesi’nden Batuhan Gülcemal, Sarıkamış Anadolu Lisesi’nden Merve Aybüke Şahin, Sarıkamış İmam Hatip Lisesi’nden Abdullah Yılmaz, Sarıkamış Ş.B Bedir K.Bıyık Anadolu Lisesi’nden Alperen Kızıltaş, Susuz 75. Yıl İ.M.K.N YBO’ndan Filiz Uçungan.

Kars İli İl Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi öncesinde seçime katılan öğrenciler birbirlerine başarılar dilediler. Öte yandan bu projenin kendilerindeki farkındalığa büyük ölçüde katkı sağladığını söyleyen öğrenciler, çıkan sonucun hayırlı olması temennisinde bulundular.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler