KARS TSO'ndan Bir Hizmet Daha!

KARS TSO'ndan Bir Hizmet Daha!

KARS TSO Başkanı Fahri Ötegen'in yoğun girişimleri neticesinde, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemlerinin yapılması hususunda TOBB tarafından, Kars Ticaret ve Sanayi Odası'na da yetki verildi.

KARS TSO'ndan Bir Hizmet Daha!

KARS TSO Başkanı Fahri Ötegen’in yoğun girişimleri neticesinde, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemlerinin yapılması hususunda TOBB tarafından, Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na da yetki verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) TIR Karnesi ve Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na yetki verdi. Yetki Protokolünü İmzalayan Kars TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ötegen, konu hakkında görevlendirilen Oda Personellerinin eğitimlerinin TOBB tarafından tamamlanmasının ardından İlimiz başta olmak üzere Odamıza başvuru yapan bölge illerine de hizmet verileceğini söyledi.

Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini belirten Kars TSO Başkanı Fahri Ötegen, “Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan TIR Sözleşmesi kapsamında kullanılan TIR Karne sistemine ilişkin hizmet verme noktasında ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Antlaşması (AETR) hükümleri gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf (ST) uygulaması kapsamında Odamız yetkilendirilmiş durumdadır. Bu çerçevede; 10 Aralık 2014 tarihi itibariyle Odamızda TIR Karnesi işlemleri ile Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri başlamıştır” açıklamasını yaptı. karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler