Kars Turizm Keşif Rehberi yayınlandı

Kars Turizm Keşif Rehberi yayınlandı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Kars'ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımı amacıyla çıkarılan yürüyüş, bisiklet ve araç rotaları Kars Turizm Keşif Rehberi adıyla yayınlandı.

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, Sarıkamış’tan sonra bu kez Kars’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin rotalarını çıkardı. Yürüyüş Rotaları Uzmanı Ersin Demirel tarafından hazırlanan ve SERKA tarafından yayımlanan 120 sayfalık Kars Turizm Keşif Rehberi’nde doğaya yolculuk, kültür turları ile bisiklet turlarının yanı sıra, Kars keşif rotası, kent ve tarih turu, cip safari-manzaralı araç yolları ile trekking aktivitelerinin rotaları bulunuyor. Uzun ve kısa parkurların harita eşliğinde gösterildiği rehberde, Kars-Ağrı kültür ve macera rotası, Kars-Ardahan kültür ve doğa gezisi ile bölgenin kış turizmi de yer alıyor. İlçelerdeki tarihi, kültürel ve doğal değerlerin detaylı bir şekilde aktarıldığı Kars Turizm Keşif Rehberi’nde, kamp alanları, kent genelindeki öğretmenevleri ve otellere ait iletişim bilgileri, araç kiralama ile hava, demir ve kara yollarına ait önemli bilgiler bulunuyor.
 
“BÖLGEMİZİN GÜZELLİKLERİNİ PAYLAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”
Kars Turizm Keşif Rehberi’nin Sarıkamış Yürüyüş Rotaları ile başlayan ve Ağrı, Ardahan ve Iğdır illeriyle tamamlanacak olan çalışmanın ikinci ayağını oluşturduğunu belirten SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, “Bu çalışmayla bölgemizin güzelliklerini ülke ve dünya insanlarıyla paylaşılmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Tutar, şöyle konuştu: “Geçmiş kültürlerin izlerini taşıyan, tarihi ve sosyal yapının yanı sıra coğrafi güzelliklerin kullanma-koruma dengesi gözetilerek, tarihi kent turları, kampçılık, dağcılık, yürüyüş, dağ bisikleti gibi dalları içerecek şekilde eko-turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve kendini yeniden tanımaya çalışan günümüz insanına sunulması hedeflenmektedir.”
 
Tutar, ücretsiz dağıtılacak olan rehberin bölge illerinin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasına önemli katkı sunacağını ifade etti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler