Kars turizmi bedesten ile yükselecek!

Kars turizmi bedesten ile yükselecek!

Kars’ta, tarihi, turistik varlıkların yoğun olduğu Kaleiçi bölgesinde yöresel gıda, hediyelik eşya ve turistik ürünlerin satılacağı geleneksel Türk mimarisine uygun inşa edilen Bedesten Projesi’nde sona gelindi.

Volkan KARABAĞ

Havaların ısınmasıyla geçen yıldan kalan çalışmalar yeniden başladı. İşçiler, projenin bitirilmesi için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok önem verdiği proje, kent turizmine önemli katkı sağlayacak.

Kentte özellikle coğrafi işaret tescil belgeli, Kars kaşarı, bal, gravyer, tereyağı ile diğer peynir çeşitleri ve Kağızman elması, pestil ürünleri, obsidyen taşından, ahşaptan yapılmış hediyelik eşyalar gibi ürünler satışa sunulacak.

Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilecek. Ayrıca, şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla bir cazibe merkezi oluşacak. 1800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içinde de Kars halkının ve kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlere hizmet edecek bir kompleks yer alacak.

Görevlilere çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars Vadisi Projesi ile Bedesten Projesi'nin çalışmalarının birbirine entegre şekilde devam ettiğini ifade etti.

Öksüz, “Vadi projesinde sona gelindi. Bedesten ve çevre düzenlemesi projesinde yaklaşık yüzde 90'ı geçtik. Amacımız yaz mevsimiyle birlikte Bedesten, Vadi ve Kent Müzesi çalışmasının çevre düzenlemesini bitirip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.

kars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(1).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(2).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(3).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(4).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(5).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(6).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(7).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(8).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(9).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(10).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(11).jpgkars-turizmi-bedesten-ile-yukselecek!-(12).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler