Kars, Ukraynalı Turistleri Bekliyor!

Kars, Ukraynalı Turistleri Bekliyor!

SERKA standını ziyaret eden Ukraynalılar, özellikle Ani Antik Kenti hakkında SERKA uzmanlarından bilgi aldı. Kayakçılar, özellikle Sarıkamış Kayak Merkezinin kristal karını çok beğendiklerini ve Sarıkamış’ta kayak yapmaya istekli olduklarını vurguladı.

SERKA, Kiev Fuarı’nda Serhat illerini tanıttı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 24.Uluslararası Seyahat Fuarı’na katılarak faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tanıtımını yaptı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Seyahat Fuarı’na 25 ülkeden 150’yi aşkın seyahat ve turizm acentesi katıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Serhat Kalkınma Ajansı da Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tanıtımı amacıyla stant açtı. Fuarda ziyaretçilere, illerin tanıtımına yönelik olarak hazırlanan turizm ve keşif rehberleri ile yürüyüş rotaları kitapları, broşürler ve tanıtım ürünleri dağıtıldı. SERKA tarafından bölgenin tanıtımı amacıyla ilk kez yaptırılan sanal gerçeklik gözlükleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Ziyaretçiler sanal gözlüklerle bölgeyi sanal ortamda tanıma olanağı buldu. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel de SERKA standını ziyaret ederek sanal gözlüklerle bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini izledi. Tezel, SERKA personelinden geçen yıl Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Ani Antik Kenti’yle ilgili bilgi aldı.

Türkiye’nin Varşova Kültür ve Tanıtma Müşaviri Volkan Akgül de SERKA standını ziyaret edenler arasındaydı. Akgül, Polonya ve Ukraynalı kayakçıların özellikle Sarıkamış Kayak Merkezi’nin kristal karını çok beğendiklerini ve Sarıkamış’ta kayak yapmaya istekli olduklarını vurguladı.

Akgül, kayak merkezinin altyapısının güçlendirilmesiyle kayak merkezinin önemli cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

SERKA standını ziyaret eden Ukraynalılar, özellikle Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sara ve Ağrı Dağı hakkında SERKA uzmanlarından bilgi aldı.

kars,-ukraynali-turistleri-bekliyor!-(1).jpgkars,-ukraynali-turistleri-bekliyor!-(2).jpgkars,-ukraynali-turistleri-bekliyor!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler