Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri

Kars Valisi Eyüp Tepe, 12-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri'yle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri

Kars Valisi Eyüp Tepe, 12-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri’yle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bunun, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyon Başkanı Hüseyin Öztürk’ün projesi olduğunu söyleyen Vali Tepe, “Hüseyin Bey böyle bir teklifle bize geldi. Ve bu konuyla alakalı bizim desteğimizi istedi. Bizde tamam dedik. Onlar yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Onlara şunu söyledik; bu çalışma kamunun kaynaklarıyla yapılabilecek bit çalışma değil. Ama sponsorlar yoluyla, mesela balon işini bir sponsor firma alır. Sanatçı getirme işini bir başka firma alır ise biz buna canı gönülden destek vereceğimizi ifade ettik.” dedi.

Vali Tepe daha sonra şunları söyledi:

“Çalışmalarını yürütüyorlar, sponsor firma arayışlarını yürütmeye devam ediyorlar. Daha yeni görüştük. Çalışıyoruz diyorlar. Ama tabi hangi aşamadadır bilmiyorum. Açıkçası biz yerel anlamda onlara destek olacağımızı ifade ettik. Ne demek yerel anlamda? Bizim otelciler, turizmciler, restoranlar, misafirhaneler bu manada bu program çerçevesinde gelenlere indirim yapacak. Biz bunu sağlayacağız. Hedef ayrı, gerçekleşmesi ayrıdır. Biz biraz da kamu olduğumuz için ayakları yere basmayı severiz. Tabi ihtiyatlı karşılamak lazımdır. Fakat fark etmez. 10 bin çıkarsınız bin gelsin. Bu başarısızlık değildir. Binde getirmek başarıdır. Bunlar bizim hemşerimizdir. 2 bin de getirmek başarıdır. Ümit ederiz ki bunun her ayağını gerçekleştiririz. Ama şartta değil. Projenizde 10 tane faaliyet vardır, organizasyon vardır. Bunların beşini yaparsınız, altısını yaparsınız. Bir kayıp değil bu. Umarım güzel bir şey olur. Güzel şeyler bunlar. Yapılamaz diye bir şey yok. Ama tabi ki yoğurdu üfleyerek gitmek lazım ona katılıyorum.”kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler