Kars UMKE, Bölgeler ve Hasta Taşıma'da 3'ncü, UMKE Rallisi Puan Sıralamasında 18'nci Oldu

Kars UMKE, Bölgeler ve Hasta Taşıma'da 3'ncü, UMKE Rallisi Puan Sıralamasında 18'nci Oldu

Antalya'da yapılan 1. Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatlarında Kars UMKE Ekibi, Bölgeler ve Hasta Taşıma'da 3'ncü olurken, UMKE Rallisi Puan Sıralamasında 18'nci oldu.

1. Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları Antalya’nın Kemer İlçesi Beldibi mevkiinde 2-6 Kasım 2016 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve TAPDER (Tüm Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler Derneği) işbirliği ile yapıldı.

Ekipler medikal vakalara müdahale, yaralı taşıma teknikleri, triaj uygulamaları, deprem enkazından ve patlama bölgesinden yaralı kurtarma parkurlarında yarıştılar. Ülkemizden 57 ilin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Makedonya ve Macaristan Ülkelerinden yaklaşık 650 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekibi ile 112 Acil Sağlık ekibi personeli katıldı.

Kars’ı temsil eden UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekibi; Bölgeler ve Hasta Taşıma etaplarında dereceye girerek üçüncü olurken, UMKE Rallisi Puan Sıralamasında 18'nci oldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, UMKE ekibini makamına kabul ederek tebriklerini sundu ve “Düzenlenen olimpiyatta gösterdikleri başarılarla ilimize derece kazandıran Kars UMKE ekibimizi tebrik ederiz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler