Kars Valiliği Açıkladı: 15 Kişi Gözaltına Alındı

Kars Valiliği Açıkladı: 15 Kişi Gözaltına Alındı

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, düzenlenen Şafak Operasyonuna ilişkin Kars Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, PKK/KCK terör örgütünün kentteki faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında HDP ve DBP İl Eşbaşkanlıklarına operasyon düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden başlatılan operasyonlarda, aralarında her iki partinin üst düzey eşbaşkan ve yöneticilerinin de bulunulduğu 15 kişi göz altında alındı. Şüpheli şahıslar hakkında düzenlenecek olan tahkikat evraklarıyla birlikte adli makamlara sevk edileceği belirtildi. Öte yandan HDP ve DBP İl Eşbaşkanlığı binasında polis tarafından aramalar devam ederken çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alınıyor.

Kars Valiliğinden operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada: “PKK/KCK terör örgütünün sözde Demokratik Özerkliğin inşası amacıyla DTK (Demokratik Toplum Kongresi) yapılanmasının demokratik özerkliğin alt yapı çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerini tek çatı altında toplayarak mevcut yasama, yürütme, yargı ve eğitim sistemlerine karşı alternatif sistemler oluşturmaya çalıştığı, vatandaşların devletin adli kurumlarıyla irtibarını ortadan kaldırmak kendi alternatif yargı örgütlenmesini oluşturmak amacıyla sözde Adalet Komisyonları/Barış ve Uzlaştırma Komisyonlarını kurarak alternatif yargı örgütlendirmesi oluşturdukları ve taraflara arasındaki olaylara (alacak verecek meselesi, kız kaçırma, kavga vb) müdahil oldukları, bu faaliyetleri ilimiz merkezinde ve ilçelerinde HDP-DBP binalarını kullanarak yürüttükleri PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı oldukları terör örgütü adına ilimizde eylem ve faaliyetlerde bulunarak örgütün yargı ve ayağını oluşturdukları yine terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik olarak 02.12.2016 tarihinde Kars Merkez Kağızman, Digor ilçeleri ve Iğdır ilinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) ve HDP (Halkların Demokratik Partisi) Kars İl Teşkilatı eş başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam (15) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde HDP (Halkların Demokratik Partisi)Kars İl Teşkilatı, DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Kars İl Teşkilatı ve Kağızman ilçe teşkilatı ile DBP Digor ilçe teşkilatı binalarında yapılan arama işlemlerinde çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. “denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler