Kars Valiliği Açıkladı!

Kars Valiliği Açıkladı!

Kars Valiliği tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), Jandarma Operasyonu ve Kars’ta bazı yasaklamalar hakkında açıklama yapıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Valiliğinden yapılan basın açıklamaları şöyle:

TOPLAM 526 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu rütbeli askerler tarafından mevcut hükümetimizi yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile 15.07.2016 günü saat 22:00 sıralarında silahlı darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu bağlamda; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, birçok devlet büyüğümüze karşı saldırıda bulunulmuş, devletin stratejik noktaları savaş uçakları ile bombalanmış, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik öldürme eylemleri gerçekleştirilmiştir. 

İlimizde konu ile ilgili yapılan çalışmalarda (11.08.2016, saat 08:00 itibariyle);

Toplam (526) kişi gözaltına alınmış olup, bunlardan; (184)’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere (252)’si serbest bırakılmış, (206)’si tutuklanmış ve (5)’i sivil, (20)’si kamu görevlisi olmak üzere (43)’ü değişik unvandaki emniyet personelinin gözaltı durumları devam etmekte, (23) şahıs firari durumdadır.

Tutuklanan (206) şahısların dağılımı şu şekildedir: Tuğgeneral (2), Albay (3), Yarbay (9), Binbaşı (10), Yüzbaşı (8), Üsteğmen (15), Teğmen (6), Asteğmen (1), Astsubay (15), Uzman Çavuş (45), uzman erbaş/er (26), Vali Yardımcısı (2), Kaymakam (1), Hakim-Savcı (11), Emniyet Müdürü (1), Emniyet Amiri (1), Komiser Yardımcısı (1), Öğretmen (31), memur (2), sivil (16).

SELİM VE SARIKAMIŞ'TA OPERASYON!

Selim ve Sarıkamış ilçesi Karanlıkdere bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun bulunduğu bilgisinin alınması üzerine BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Kars İl Jandarma Komutanlığımız tarafından 09.08.2016 tarihinde Şehit J.Astsb.Bçvş.N.ÖZTÜRK-16/14 operasyonu icra edilmiştir.

Operasyon kapsamında;

1-10.08.2016 günü saat 10:20 sıralarında Top Tepe’nin kuzeyinde bulunan isimsiz dere yatağında (1) adet sığınak tespit edilmiş ve sığınak içerisinde (10) adet dolu ve (14) adet boş tüp ele geçirilmiştir.

2-Akyol Tepe’nin güneydoğusunda bulunan isimsiz mevkiinde 13:00 sıralarında (3) kişinin barınabileceği sığınak tespit edilmiştir.

3-Top Tepe’nin kuzeydoğusunda bulunan Karanlıkdere yakınlarında 15:05 sıralarında toprağa gömülü halde (10) adet jelikan bulunmuş, jelikanlar içerisinde muhtelif yaşam malzemeleri ile çeşitli miktarlarda yiyecek maddesi ele geçirilmiştir.

Tespit edilen sığınaklar ve ele geçirilen malzemeler, Selim Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile olay yerinde imha edilerek kullanılmaz hale getirilmiştir.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir.

KARS'TA GÖSTERİLER YASAK!

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyetinin anayasal düzenini ve hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik silahlı darbe girişimi aziz milletimizin şanlı direnişi ile hedefine ulaşmadan engellenmiştir.

Engellenen silahlı darbe girişimi neticesinde başlatılan Olağanüstü Hal döneminde ve devam eden süreçte FETÖ/PDY mensuplarınca başta devlet büyüklerimiz, siyasi parti temsilcileri, Valiler, Kaymakamlar, adli işlemleri yürüten Hakimler/Savcılar ve İl Emniyet Müdürleri olmak üzere örgüte yönelik yapılan operasyonel faaliyetlerde aktif rol alan kamu personeli ile toplum içinde siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik kimliği olan şahıslara yönelik her türlü saldırının yapılabileceği, silahlı darbe girişimine tepki göstermek ve demokrasiye sahip çıkmak amacıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar ile buralarda görevli güvenlik güçlerine yönelik eylemler gerçekleştirebileceği, yurtiçi ve yurt dışında PKK/KCK, DHKP-C ve diğer sol terör örgütleri ile işbirliği yaparak ülkemiz aleyhine olumsuz kamuoyu oluşturmaya yönelik halen yürüttükleri faaliyetlerini artırarak devam ettirebilecekleri değerlendirilmektedir.

Bu nedenle; terör örgütü planlarının bertaraf edilmesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını teminen; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11’nci maddesinin (m) bendi ile 14’üncü maddesinin (c) bendi hükümlerine istinaden ilimiz genelinde yapılacak olan kapalı ve açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, imza stantları, çadır kurma, basın açıklaması vb. faaliyetler Olağanüstü Hal süresince ilimiz genelinde yasaklanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler