Kars Valiliği Kararını Açıkladı: İzin Belgesi Yoksa Bilet de Yok!

Kars Valiliği Kararını Açıkladı: İzin Belgesi Yoksa Bilet de Yok!

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın imzasıyla 04.12.2017 tarihli Kars Valiliğinin kararı açıkladı. Karara göre; yabancı uyruklu kişilerin "yol izin belgeleri" olmayanlara her türlü bilet satışı yapılması yasaklandı.

Milli güvenliğin sağlanması amacıyla ilimiz genelinde bulunan yabancı uyruklu şahısların ülkemiz genelinde kontrolsüz şekilde seyahat etmelerinin engellenmesi, ilimizde her türlü suça karışmalarının önüne geçilmesi, ayrıca kamu düzeni, kamu güvenliği ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi hedeflenmiştir.

Öte yandan ilimizde terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesinin yanı sıra özellikle yabancı uyruklu şahısların ülkemiz üzerinden Suriye-Irak'ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında da katkı sunacağı değerlendirilmektedir.

Bu itibarla; 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/C ve 66. Maddeleri doğrultusunda ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesine istinaden Kars il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Kara, Deniz, Hava ve Demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, Terminal İşletmeciliği, Araç Kiralama İşletmeciliği, Taksi Durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından geçici koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslardan 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 84. maddesi kapsamında düzenlenen "yol izin belgeleri" olmayanlara bilet satışı yapılmasının yasaklandığına dair Valilik Kararı şöyle:

KARAR TARİHİ : 04 / 12 / 2017

KARAR SAYISI : 2017/01

AMAÇ:

Madde 1: Milli güvenliğin sağlanması amacıyla ilimiz genelinde bulunan yabancı uyruklu şahısların ülkemiz genelinde kontrolsüz şekilde seyahat etmelerinin engellenmesi, ilimizde her türlü suça karışmalarının önüne geçilmesi, ayrıca kamu düzeni, kamu güvenliği ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi hedeflenmiştir.

Öte yandan ilimizde terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesinin yanı sıra özellikle yabancı uyruklu şahısların ülkemiz üzerinden Suriye-Irak'ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında gerekli tedbirlerin alınarak, kamu düzeni ile can ve mal güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır.

KAPSAM:

Madde 2: Bu karar; Kars il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Kara, Deniz, Hava ve Demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, Terminal İşletmeciliği, Araç Kiralama İşletmeciliği, Taksi Durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından geçici koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslara 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 84. maddesi kapsamında düzenlenen "yol izin belgeleri" olmaksızın bilet satışı yapanlar ile taşımacılık suretiyle il dışına çıkmalarını sağlayan sorumlular hakkında İdari Para Cezası uygulanmasına ilişkin hususları kapsar.

HUKUKİ DAYANAK:

Madde 3: Bu karar;

- 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu (11C ve 66. Maddeler),

- 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu (Madde 32),

- 2559 Sayılı PVSK (Madde 4/A),

Hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

GENEL HÜKÜMLER VE ESASLAR:

Madde 4: Kars il sınırları içerisinde yabancı uyruklu şahısların suça karışmasının veya terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesi, YTS olabileceği değerlendirilen şahısların ise ülkemiz üzerinden illegal yollarla Suriye/Irak'ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine veya Avrupa ülkelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında etkin biçimde takip ve denetimlerin yapılabilmesi amacıyla, gerekli tedbirlerin aldırılabilmesi için yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Kara, Deniz, Hava ve Demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, Terminal İşletmeciliği, Araç Kiralama İşletmeciliği, Taksi Durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket, ve duraklar tarafından geçici koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslardan 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 84. maddesi kapsamında düzenlenen "yol izin belgeleri" olmayanlara hiçbir şekilde bilet satışı yapmayacak ve taşımacılık suretiyle il dışına çıkmalarını sağlamayacaktır.

CEZAİ HÜKÜMLER:

Madde 5: 4. Maddede belirtilen yasaklara ve kararla getirilen düzenlemelere riayet etmeyenler hakkında fiilleri ayrıca bir suç oluşturmuyor ise 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi delaleti ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesinde öngörülen İdari Para Cezası uygulanır.

YÜRÜRLÜK:

Madde 6: Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

YÜRÜTME:

Madde 7: Bu karar Kars Valiliğince yürütülür.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler