Kars Valiliği kararlı: “Tüm tedbirler titizlikle uygulanacak!”

Kars Valiliği kararlı: “Tüm tedbirler titizlikle uygulanacak!”

Kars’ta sosyal mesafe kuralına uymayan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkan 266 kişiye İdari Para Cezası uygulandı.

KARS MANŞET

Kars Valiliği, dünyayı ve ülkemizi etkisine alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı ilgili bakanlıklar tarafından ilan edilen çeşitli tedbirlerin Kars’ta da alındığı ve titizlikle uygulandığı kamuoyuna bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, alınan tedbirler kapsamında Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Kars il genelinde, sosyal mesafe kuralına uymayan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkan 266 kişiye İdari Para Cezası uygulandığı belirtildi.

Karantina tedbirlerine uymayan ve kumar oynayanlara yönelik olarak ta 7 farklı adli işlemde toplam 29 kişiye adli işlem uygulandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca toplu taşıma araçlarındaki yüzde 50’lik doluluk oranına ve araç içindeki mesafe kuralına uymayanlara yönelik yapılan kontrolde bin 859 araç kontrol edildiği ve 97 araca ceza uygulanmış olduğu kamuoyuna bildirildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada: “Hiç şüphesiz ki alınan bu kararların etkili olabilmesi ve Koronavirüs (Covid-19) salgınının en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için alınan tedbirlere titizlikle uyulması ve uygulanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki insan sağlığı her şeyden önemlidir ve alınan tüm tedbirler vatandaşlarımızın sağlığını korumaya yöneliktir. Değerli vatandaşlarımızın alınan tedbirlere ve önerilen uyarılara titizlikle riayet etmesini önemle rica ederiz. Evde Kalın, Sağlıklı Kalın.”denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler