Kars Valiliği Sarıkamış Kayak Merkezi için tedbir kararı aldı

Kars Valiliği Sarıkamış Kayak Merkezi için tedbir kararı aldı

Kars Valiliği, Sarıkamış Bayraktepe (Cıbıltepe) kayak merkezinde gerçek ve tüzel kişilerin, otellerin uyması gereken kurallar ve belirlenen kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanmasına dair karar aldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın imzasıyla yayımlanan karar şöyle:

KARAR TARİHİ: 22.02.2018
KARAR SAYISI: 2018/2
Amaç
Madde 1-  Bu kararın amacı, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi Bölgesinde kamu düzeninin sağlanması, kayak merkezinde gerekli emniyet, trafik ve sağlık tedbirlerinin alınması, gerçek kişilerin, tüzel kişilerin ve otellerin uyması gereken kuralların belirlenmesi, belirlenen kuralların uygulanması ve özellikle gerek yurtdışından ve gerekse yurtiçinden gelen misafirler ile bölge halkının emniyetli, sağlıklı, huzur içinde tatillerini yaparak kayak merkezinden memnun ayrılmalarını amaçlamaktır.
Kapsam
Madde 2- Bu karar Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi sınırlarını (Oteller bölgesi, pistler, kafeteryalar, otopark yerleri vb.)  kapsar.     
Hukuki Dayanak
Madde 3-  Bu karar;                        
(a) 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66. maddesi
(b) 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi
Genel Esaslar
Madde 4- Bu kapsamda aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır:
a- Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde acemi kayakçıların acemi pisti olarak belirlenen 1 no’lu pistte kayması zorunludur. Kayak öğretmenleri zor pistlerde acemi kayakçıları kaydırmayacaktır. Bu durum İlçe Jandarma Personeli ile Sarıkamış Dağ AŞ personeli tarafından takip edilecek ve engellenecektir. 
b- Seyyar satıcıların Kayak Merkezi bölgesinde hediyelik eşya veya yiyecek satışı yasaktır.
c- Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde gerçek ve tüzel kişilerin çevre kirliliğine sebep olan davranışları idari yaptırım ile cezalandırılacaktır.
d- Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından otellerin gıda kontrolleri sık sık yapılacak ve hijyenliği kontrol edilecektir.
e- Oteller, otelcilik faaliyeti dışında başka bir faaliyette bulunmayacaktır. Kendi müşterilerine otel içerisinde hizmet sunacaktır.
f- Kayak Merkezinde İl Sağlık Müdürlüğünce 112 acil yardım ekipleri görevlendirilecek ve gerekli sağlık tedbirleri alınacaktır.
g- Defterdarlıkça oteller bölgesinde ticari faaliyet gösteren (Oteller, kafeteryalar, kayak odaları vb.) tüm yerlerde vergi denetimi yapılacaktır. 
h- Kayak Merkezinin temizliği, Sarıkamış Belediyesi tarafından yapılacaktır. Kayak Merkezinde zabıta ekipleri görevlendirilecektir.
i- Kayak Merkezinde Kızak pistleri Sarıkamış Dağ AŞ tarafından belirlenecek, etrafı filelerle çevrilecek. Kızak kiralayan firmalar tarafından kızakçıların bu alan içerisinde kalması sağlanacak ve kontrol edilecektir. Bu pist dışında kızak kayılmasına izin verilmeyecektir. 
j- Vatandaşın mangal yapacağı yerler Sarıkamış Dağ AŞ tarafından belirlenecek, etrafı filelerle çevrilecek, mangal yapılacak yerlerin dışında hiçbir şekilde mangal yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Jandarma ekiplerince gerekli kontrol yapılacaktır.
k- Araçların belirlenen yerler dışına park yapması yasaktır. Jandarma ekiplerince gerekli kontrol yapılacaktır.
l- Yukarıda sayılan hususların yerine getirilmesinde tüm kurumlar koordinasyon içerisinde çalışacaktır.
CEZAİ HÜKÜMLER
Madde 5-  4. Maddede alınan kararlara uymayanlar hakkında 5442 sayılı Kanunun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kanunun 32. Maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır.
YÜRÜRLÜK
Madde 6- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
YÜRÜTME
Madde 7- Bu kararı Kars Valiliği yürütür.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler