Kars Valiliği'nde Bayramlaşma

Kars Valiliği'nde Bayramlaşma

Kars Valiliği’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Valilik Makamında düzenlenen programa, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Jandarma Alay Komutanı Albay Ercan Çay, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Vali Yardımcıları, resmi kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Ramazan Bayramının yaklaştığını dile getiren Vali Rahmi Doğan, “Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygularımızı zirveye ulaştıran, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayını idrak etmiş olarak Ramazan Bayramı’na erişmiş bulunmaktayız. Toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri bulunan, yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan müstesna günlerdir.” dedi.

Bayramların önemine değinen Vali Doğan, “Bayramlar; toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran çok özel günlerdir. Bizler de bu bilinç içerisinde bu özel günü, anlamına uygun olarak kutlamanın yanı sıra, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olabilmeliyiz. Ramazan ayının taçlandırıldığı gün olan Ramazan Bayramının, bütün vatandaşlarımızın, yoksullarla, mağdurlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışma ve yardımlaşmasına vesile olması, bu mübarek günün anlamına anlam katacaktır. Bayramın önemini hatırlattığı güzel değerlerin, bir arada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece bayram günleri ile sınırlı kalmamasını ve yılın tüm günlerinde toplumumuzu kuşatmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Tüm Karslı hemşerilerinin Ramazan Bayramını kutlayan Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Birlik ve beraberlik içerisinde nice mutlu bayramlara ulaşmak ümidiyle başta Karslı hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kutlu bayramın aziz milletimize, tüm insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise "Ramazan Bayramını en içten dileklerle kutlar, hepimizi ortak duygu ve düşüncelerle buluşturan bu mübarek günlerin, başta Karslı hemşerilerim olmak üzere milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni eder selam ve saygılarımı sunarım." dedi.

kars-valiliginde-bayramlasma-(1).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(2).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(3).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(4).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(5).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(6).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(7).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(8).jpgkars-valiliginde-bayramlasma-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler