Kars Valiliği’nden açıklama geldi: Tam hisseli tapu kaydı bekleniliyor

Kars Valiliği’nden açıklama geldi: Tam hisseli tapu kaydı bekleniliyor

İHA kaynaklı bugün servis ettiğimiz “Kars’ta Tek Odada Yaşam Mücadelesi Veriyor” başlıklı habere Kars Valiliğinden açıklama geldi.

Kars Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kars’ta Tek Odada Yaşam Mücadelesi Veriyor” başlığıyla yayınlanan haberin içeriği Valilik tarafından incelendiği, Tarkan Yahşi ve ailesi için yeni bir ev yapım projesinin Vakıf Mütevelli Heyeti’nde kaydı olduğu ancak, Yahşi ailesinin hisseli arazilerinden muvafakat alamadığını ve kardeşlerinden hisseli tapuyu kendi adına alması veya kendisi adına başka bir yerde tam hisseli tapu kaydı sunması halinde projenin hazırlanıp gerekli işlemlere başlanılacağı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Haberde geçtiği gibi barınma sorunu yaşayan ailemiz, İlimiz Susuz İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde yaşamakta ve Susuz Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfında kaydı bulunmaktadır.

Tarkan Yahşi barınma sorunu ile ilgili olarak Susuz Kaymakamlığımıza yaptığı müracaatı üzerine Vakıf Mütevelli Heyeti 10.07.2018 tarih ve 10 sayılı toplantısı ile Betonarme Ev yapım projesi hazırlanarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulmasına ayrıca acil ihtiyaçları için aileye 750 TL nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir.

Tarkan Yahşi ve ailesinin ikamet etmesi için hazırlanan Betonarme Ev yapım projesinin hazırlanabilmesi için Vakıf mevzuatı gereği vatandaş üzerine tam hisseli tapu kaydı olan bir arsanın mevcut olması gerekmekte olup konuyla ilgili vatandaşımızın kendisi ve akrabalarıyla görüşülmüş ve kendi adına tam hisseli tapu istenmiştir. Ancak geçen süreç içerisinde vatandaşımız, kardeşlerinden hisseli arazisinde muvafakat alamadığını beyan edip kendisi adına tapuyu vakfımıza ibraz edememiş ve bu sebepten dolayı Betonarme Ev yapım projesi hazırlanarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulamamıştır.

İlgili vatandaşımız kardeşlerinden hisseli tapuyu kendi adına alması veya kendisi adına başka bir yerde tam hisseli tapu kaydı sunması halinde proje hazırlanıp gerekli işlemlere başlanacaktır. Vatandaşımızın barınma sorunu tapu ibrazına kadar kiralık ev yoluyla çözülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler