Kars Valiliğinden Bayramlaşma Programı

Kars Valiliğinden Bayramlaşma Programı

Kars Valiliği tarafından organize edilen programda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bayramlaşma programı sırasında Vali Özdemir ve protokol mensupları katılımcılarla bir süre sohbet etti.

Kars Valiliğinden Bayramlaşma Programı

Kars Valiliği’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programı düzenlendi.

Valilik Binası’ndaki programa, Kars Valisi Günay Özdemir, Ak Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, gazeteciler, resmi kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Kars Valiliği tarafından organize edilen programda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bayramlaşma programı sırasında Vali Özdemir ve protokol mensupları katılımcılarla bir süre sohbet etti.

Buradaki bayramlaşma programının ardından Vali Özdemir, Başkan Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve İl Müftüsü Mehmet Genç, Rehabilitasyon Merkezinde misafir olan hastaları ve kimsesizleri ziyaret etti.

Vali Özdemir ve beraberindekilerin,  burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erol Batu tarafından karşılandı. Ardından da Vali Özdemir Rehabilitasyon Merkezinde kalanlara çeşitli hediyeler verdi. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da hastalara karanfil dağıttı. Ziyaret sırsında Vali Özdemir,  Başkan Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve İl Müftüsü Mehmet Genç, Rehabilitasyon Merkezinde ikamet edenlerle bir süre sohbet ederek isteklerini sordu.

Ziyaret sırasında Rehabilitasyon merkezinde kalan kız öğrenciler, Vali Özdemir ve beraberindekilere mini bir konser verdiler. Bu sırada bir genç kızın da org eşliğinde İstiklal Marşını çalması ise hayranlıkla karşılandı. Vali Özdemir ve Beraberindekiler son olarak merkezde kalan öğrencilere ait sergiyi de gezdiler.

Vali Özdemir ve beraberindekiler, buradaki programın ardından Kazım Paşa Polis Merkezi ve Kümbetli Jandarma Karakolunu da ziyaret ederek, askerler ve polis memurları ile de bayramlaştılar.

Bayram programına katılan Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da tüm Kars halkının Ramazan Bayramını kutlayarak: "Ramazanın güzelliği bayrama erişmek, bayramlarında güzelliği insanların bayramı bayram gibi kutlaması, bayramı bayram gibi bayramlaşarak yaşaması, Kars halkı bunu yaşıyor. Dileğimiz ve temennimiz odur ki dünyanın her yerindeki Müslümanların kan akmadan kardeşçe bayramlar yaşayabilmesi ve inşallah bayramın buna vesile olması ve insanların bu kandan, bu ölümden, bu illetten kurtulması diyoruz. Bayram herkese İslam alemine hayırlı Uğurlu olsun" dedi.

VALİ ÖZDEMİR’İN BAYRAM MESAJI:

Öte yandan Vali Günay Özdemir,  yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında: Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularımızın yoğunlaşmasına vesile olan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını geride bırakarak bir  bayrama daha ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.

Vali Özdemir mesajında: “Toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri bulunan bayramlar,  dini ve milli inançlarımızı örf-adet ve geleneklerimizle süsleyip, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan özel günlerdir. Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmak, yaralarını sarabilmek, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak ve yaşanan bayram sevincini en geniş anlamda paylaşabilmektir.

Bu açıdan, Filistin’de yaşanan ve hiçbir vicdanın izah edemeyeceği insanlık dışı vahşeti kınarken, başta Filistin halkı olmak üzere tüm İslam coğrafyasının Ramazan Bayramı’nı ruhuna uygun olarak kutlamasını, herkesin bayram sevincini ve coşkusunu içinde hissetmesini temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Kars’lı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramını kutlar, tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler