Kars Valiliğinden Haberimize Açıklama!

Kars Valiliğinden Haberimize Açıklama!

Yayına verdiğimiz “Devlet Eliyle Noel’e Davet!” haberine Kars Valiliği adına Kars Valisi Rahmi Doğan'dan Cevap ve Düzeltme Metni geldi.

Cevap ve Düzeltme Metni şöyle:

Sitenizde 26.12.2017 günü yayınlanan “Devlet Eliyle Noel’e Davet! Devletimiz Havai Fişeklerle Kars’ta Noel Kutlayacak” başlıklı yazıda hukuka aykırı, gazetecilik meslek etiğine uymayan, temsil ed,len makamın ve şahsımın kişilik haklarına ağır saldırı, halkı tahrik edici ve yapılan yorumlarda hakaret içeren ifadelere yer verilmiştir.
İlimiz Arpaçay İlçesinde Çıldır Gölü kenarında, ilimizin doğal güzelliklerini tanıtmak ve ilimiz turizmine artı bir değer sağlaması amacıyla Valiliğimizce yaptırılıp halkımızın hizmetine sunulan Kütük Ev, İlimizde faaliyet gösteren bir turizm firması tarafından kiralanmıştır. Düzenlenen söz konusu programın alkolsz bir program olduğu vw Noel Programı olmadığı da ortadadır. Düzenlenen programın Valiliğimizce hiçbir ilgisin bulunmadığını belirtmek isteriz. 
Öncelikli olarak belirtmek gerekir ki; sitede yapılan haberde belirtilen Valilik Makamı devleti temsil eden tüzelkişiliğe haiz bir kamu kurumudur. Bu bakımdan devletimiz farklı inanç gruplarına eşit mesafededir. Bu vesile ile Herkes düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü içinde yaşamalıdır. Farklı kimliklerin varlığı ve farklı kimliklerde yaşamayı tercih edenler hayatımızın gerçeği olarak yasal, anayasal haklardan yararlanmaya insan hakkı çerçevesinde var olmaya çalışmak kimsenin haddine düşmez.
Bize göre talihsizlik olarak addedilen bu yanlışın derhal düzeltilmesi, cevap düzeltme konusu yazının derhal yayından kaldırıması gerekir.
Açıklanan nedenlerden dolayı müvekkilim adına kişilik haklarının ihlalindne ve hukuka aykırı hr türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Cevap ve Düzeltme İsteyen
(Kars Valiliğini Temsilen)
Kars Valisi Rahmi Doğan

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler