Kars Valiliği'nden Resmi Açıklama!

Kars Valiliği'nden Resmi Açıklama!

2 gündür Kars'ın Kağızman İlçesinde devam eden operasyonlar kapsamında Kars Valiliği tarafından resmi açıklama yapıldı.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: 

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 23-25 Nisan 2016 tarihleri arasında Kars ili Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde icra edilen Şehit J.Asb.Bçvş.Nurettin ÖZTÜRK-7 operasyonu kapsamında 25 Nisan 2016 sabahı icra edilen temas aramaları esnasında bir grup BTÖ mensubu ile sıcak temas sağlanmıştır. Temas neticesinde (5) BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, (1) personelimiz ise teröristlerce açılan ateş sonucunda ayağından hafif şekilde yaralanmıştır.

Ölü ele geçirilen teröristlerle birlikte; (1) adet Bixi makineli tüfek, (3) adet Kaleşnikof piyade tüfeği, (1) adet RPG-7 roketatar, (1) adet Glock marka tabanca, (250) adet Bixi makineli tüfek mühimmatı, (10) adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, yaklaşık (400) adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, (3) adet anti tank RPG-7 mühimmatı, (1) adet Yaesu marka el telsizi, (1) adet güneş paneli (batarya şarjı için), (4) adet sırt çantası, (3) adet uyku tulumu, (3) adet şemsiye, (5) adet met ve bol miktarda kalem pil ele geçirilmiştir.

Operasyonun devamında bölgede icra edilen temas aramaları esnasında BTÖ mensuplarına ait; muhtelif miktarlarda kablo, panço, pantolon, gömlek, koli bandı, soba borusu, büyük kazan, hücum yeleği, ekmek sacı, tabak, un, şeker, çay, deterjan, sıvı yağ, turşu, bal, un, semer ve battaniye ele geçirilmiştir.

Kağızman Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmatlar muhafaza altına alınmıştır. Yaşam malzemeleri olay yerinde imha edilmiş olup, olayla ilgili adli tahkikata başlanmıştır.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler