Kars Valiliği'nden Yeni Kimlik Kartı Duyurusu!

Kars Valiliği'nden Yeni Kimlik Kartı Duyurusu!

Kars Valiliğinden yeni kimlik kartı duyurusu yapılarak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni kimlik kartı başvurusu yapılabileceği belirtildi. Valilikten yapılan duyuru şöyle:

"5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14.01.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına 01.01.2017 tarihinden itibaren geçilecektir. Yeni Kimlik Kartlarında kişinin kimlik bilgileri, biyometrik verileri ve elektronik sertifikaları yer almaktadır.

Kimlik kartı başvurusu; ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 01.01.2017 tarihinden itibaren yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacaktır.

Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılır. Kimlik Kartlarının değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 15(Onbeş) TL yeni kart ücreti talep edilecektir. Vatandaşlarımız, bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine gelirken yanlarında son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf getirmeleri gerekmektedir. Fotoğrafların vesikalık fotoğraf ölçüsünde olması, ön cepheden çekilmesi, alın-yüz ve çenenin açık olması, gözlüklü fotoğraflarda saydam camlı olması, arka fon renginin beyaz olması gerekmektedir. Kan grubunun kimlik kartında yer almasını isteyen vatandaşlarımızın, sağlık kuruluşundan alınmış resmi yazı getirmesi gerekmektedir.(Kan grubunu belirtir kartlar ile işlem yapılmayacaktır.)

Yeni Kimlik Kartlarının verilmesi için 18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımızın bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüklerine bizzat başvurmaları gerekmektedir. Kimlik kartlarının 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerekmekte olup, vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edeceklerinden, yeni kimlik kartı alıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları geçerli olacaktır.

Vatandaşlarımızın, herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için Alo 199 veya ekimlikrandevu.nvi.gov.tr portalı üzerinden randevu aldıktan sonra Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler