Kars Valisi Rahmi Doğan: Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Kars Valisi Rahmi Doğan: Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Kars Valisi Rahmi Doğan, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Doğan'ın mesajı şöyle:

Cenab-ı Allah’ın "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." dediği, yüce İslam Peygamberi Hz.Muhammed (sas)’in doğum günü olan bu kutlu günü Mevlid Kandili olarak kutlamaktayız.

Dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlığın kol gezdiği, tek Allah inancının unutulduğu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş olduğu, yaşanmaz bir hale gelen bir dünyaya gözlerini açan Peygamber efendimiz (sas), insanlığın kurtuluşu olmuştur.

İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (sas), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gün, insanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir.

Peygamber Efendimizin ahlakı, yüce kitabımız Kur’an ahlakıdır. O'nun üstün ahlakı, örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği üstün değerlerin tümü, bütün insanlık için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Peygamber Efendimiz (sas), hak, hukuk, adalet, medeniyet, hürriyet ve insan hakları gibi evrensel kavramları halk arasına yerleştirmiş, insanlık için bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olmuştur. İnsanların da en başta gelen görevi, muazzez peygamberimizin ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve onu kendimize örnek almak olmalıdır.

Peygamber Efendimiz (sas); ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin hepimizi aynı Allah’a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıble yönelen din kardeşleri olarak ilan etmesine rağmen; yazık ki İslam dünyası, kardeşlik ahlakını unutarak, böylesi ulvi bir değeri çoğu zaman cehalet, menfaat, kısır çekişme ve inatlaşmalara kurban eder oldu.

Bu kutlu gece vesilesiyle, Peygamber Efendimize salat ve selamlarımızı gönderirken, onunla gelen vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini temenni ediyorum.

Karslı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler