Kars Valisi Rahmi Doğan: “OSB, Kars’a yakışır bir hale getirilecek”

Kars Valisi Rahmi Doğan: “OSB, Kars’a yakışır bir hale getirilecek”

Kars Valisi Rahmi Doğan, Organize Sanayi Bölgesinin en büyük sorununun yol sorunu olduğunu da belitti.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Vali Rahmi Doğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ardahan Yanlızçam Kış Turizm Merkezinin açılışına katıldıktan sonra kendisi ziyareti sırasında Kars için müjdesini verdiği 5 proje ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Vali Doğan açıklamasında, Bakan Faruk Özlü’nün Kars Valiliğini ziyareti sırasında ‘OSB genişletilecek ve yolları yapılacak, şehir merkezindeki esnaf için 230 adet yeni işyeri yapılacak, Sarıkamış OSB, ilçe dışına taşınarak, Kars’a bilim ve teknoloji merkezi kurulacak, Kars’ın tarihi kimliğini koruma projesi hayata geçirilecek ve peynir altı suyu ekonomiye kazandırılacak” şeklindeki müjdelerinin ilimiz için son derece önemli projeler olduğunu söyledi.

Bakan Özlü’nün müjdesini verdiği söz konusu projeler ile ilgili olarak, daha önce Bilim Sanayi Bakanlığı’nın taşra kuruluşları, Ticaret Odası, Organize Sanayi Sitesi ve Esnaf Kefalet Odası temsilcileri ile toplantıda bir araya geldiklerini belirten Vali Doğan, daha sonra da ilgili vali yardımcısı ile birlikte Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile bir toplantıya katıldıklarını belirtti.

Bu toplantıda Bilim Sanayi Bakanlığı’ndan neler isteyecekleri hususunda müzakere ettiklerini de belirten: “Sayın bakanımıza da bu konuları arz ettik. Biz aslında burada bir toplantı öngörüyorduk, ama Sayın Bakanımız öyle planlamıştı ama Ardahan’daki programının yoğun geçmesi sebebiyle program biraz sarkınca biz Sayın Bakanımıza arabada Kars-Ardahan arasındaki yol süresince bu taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımız da açıkladığı müjdeleri taahhüt etti.” Dedi.

“OSB’NİN EN BÜYÜK SORUNU YOL SORUNUDUR”

Organize Sanayi Bölgesinin en büyük sorununun yol sorunu olduğunu da belitten Vali Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada: “Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi organize sanayinin içerisindeki yoldur. Biliyorsunuz çok ciddi bir sorun. Yatırım yapmaya gelen yatırımcı organize sanayinin bu halini görünce yatırım yapmaktan vazgeçiyor. Biz şimdi altyapısını yaptık. Suyunu getirdik, kanalizasyonunu getirdik, içme suyunu getirdik ve bu yıl da SERKA’dan almış olduğumuz parayla OSB’ye doğalgazını da getiriyoruz. Dolayısıyla altta yapmamız gereken tüm işleri tamamlamış olduk. Şimdi sayın bakanım bize 7 milyon tutarında bir kaynak ayırarak buranın asfaltlanmasını sağlayacak. Yine organize sanayinin genişlemesiyle ilgili biliyorsunuz ikinci kısımla ilgili kamulaştırma bedellerini gönderecek. Yine küçük sanayi sitemizin hemen yanında parselasyonu yapılan küçük sanayi sitesinin dükkânlarının yapılması ve şehir içindeki esnafın da oraya taşınmasıyla ilgili kredilendirme yapılacak.”dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler