Kars Valisi Rahmi Doğan, TRT Radyo'nun canlı yayın konuğu oldu

Kars Valisi Rahmi Doğan, TRT Radyo'nun canlı yayın konuğu oldu

Kars Valisi Rahmi Doğan, TRT Radyo 1 ve TRT İstanbul Radyolarının ortak yayında “Gün Ötesi” isimli programının canlı yayın konuğu oldu.

Program sunucusu Gökhan Özer’in sorularını yanıtlayan Vali Doğan, programda; ilimizin tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri ile ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hakkında açıklamalar yaparak başlayan Vali Doğan; Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun, 30 Ekim 2017 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açıldığını, proje kapsamında Çin’ den yola çıkan tren ile Mersin Limanına kadar kesintisiz bir şekilde yük taşımacılığının yapıldığını belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin tamamlayıcısı niteliğinde olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın büyük gayretleriyle uygulamaya konulan Kars Lojistik Merkezi yatırımının faaliyet girmesiyle projenin Kars ve bölge için daha da önemli hale geleceğini vurgulayan Vali Doğan, proje kapsamında yaz aylarında da yolcu taşımacılığına başlanılacağını söyledi.

Program sunucusu Gökhan Özer’in, Vali Doğan hep sınır illerinde ve kritik bölgelerde görev aldığını, bunun zorlukları ve sorumlulukları hakkında sorusu üzerine, Vali Doğan; sınır illerinde çalışmanın bazı zorlukları taşıdığını, lakin yetiştirilme tarzı olarak Devletimizin vereceği her görevi ifa edeceklerini vurguladı.

Programda Kars Turizmi hakkında da açıklamalar yapan Vali Doğan, son iki yıldır turizm alanında yaptıkları yatırımların yansıması olarak ilimize gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade ederek, Kars Merkez ve Sarıkamış Kayak Merkezindeki otellerin tamamının dolu olduğunu söyledi.

Program sunucusu Gökhan Özer’in, Kars’a havayolu ile ulaşım konusunda uçak biletlerin çabuk tükendiğini buna karşı ne yapılabileceği konusunda ki sorusu üzerine, Vali Doğan; Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi son ziyaretinde konuyu kendilerine ilettiklerini ve talimatları neticesinde Türk Hava Yolları tarafından ilimize ek uçak seferlerin konulduğunu belirtti. İstanbul’dan günde üç, Ankara’dan günde iki, İzmir’den haftada karşılıklı üç sefer yapılmasına rağmen ilimize büyük bir rağbetin olduğunu belirten Sayın Valimiz, geçtiğimiz ay için sadece Doğu Ekspresi ile ilimize 14 Bin turistin geldiğini söyledi.

Programda, Ani Örenyeri, Çıldır Gölü, Sarıkamış Kayak Merkezi ve diğer tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler vererek, dinleyicilere neden Kars’a gelmeleri konusunda açıklamalar yapan Vali Doğan, kristal kar ve sarıçam ormanları ile kaplı olan alt yapı sorunlarından arındırılmış Sarıkamış Kayak Merkezi için tüm kayak severlere ve yatırımcılara davette bulundu.

Programda, Sarıkamış Şehitleri ve Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Doğan, gençlerimize ve gelecek nesillere Sarıkamış’ı iyi anlatabilmek, orada verilen mücadeleyi ve bu vatanın bizlere hangi şartlarda emanet edildiğini onlara öğretmek adına her yıl Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarını düzenlendiklerini belirterek, yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Vali Doğan konuşmasının son bölümünde bu milletin evlatlarının vatanın bekası için geçmişte olduğu gibi bugünde yurt içinde ve sınırlarımız ötesinde mücadele verdiğini, bu amaçla Afrin’de operasyonda bulunan güvenlik güçlerimize Allah’tan kolaylıklar ve başarılar diledi. Sayın Valimiz konuşmasını geçmişten günümüze bu vatan için canlarını feda eden tüm Şehitlerimize, Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet, yaralı askerimize acil şifalar dileyerek sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler