Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 21 Mart Nevruz Bayramı Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 21 Mart Nevruz Bayramı Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Doğan'ın mesajı şöyle:

Nevruz, geleneğimizde yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür.

Nevruz, diğer bir ifadeyle “baharın gelişi”; tabiatla iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı "ana" olarak nitelendiren milletimizin geleneklerinde önemli bir yere sahiptir. Nevruz, bereketin simgesi, dirilişin işareti, doğanın yeni bir enerjiyle canlanışıdır. Yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı, gönüllerimizdeki duyguların harmanlandığı, yeni bir mevsime, yeni bir bahara yolculuğun başlangıcıdır. Birlikte sevinme ve neşelenme günüdür. Karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, milletçe bir arada, kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun anlam kazandığı, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu gündür.

Ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı, ilelebet kutlayabilmemiz; bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlıdır. Nevruzu, şiddet ve nefretin gerekçesi kılanların aksine, bu güzel günde milletçe sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltmeli, her tür şiddet ve terörün karşısında olduğumuzu göstermeliyiz. Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sımsıcak günlerini bir başlangıç kabul ederek; gelecek aydınlık günlerimizi mutlulukla, huzurla geçirebilmemiz için şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan, tüm güzelliği, cömertliği ve bereketiyle bizleri bağrında barındıran, Cenab-ı Allah’ın bizlere bahşettiği bu cennet vatanda, tam bir uyum içinde yaşamamız ve bu cennet vatanı sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir.

Şanlı tarihimizden, ecdadımızdan gelen ve yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan nevruzu, ilelebet yaşatma bilinç ve arzusuyla Karslı hemşehrilerim ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler