Kars Valisi Rahmi Doğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, aziz milletimizin azim ve kararlılığıyla kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.” ifadesini kullanan Vali Doğan, “Ulusal egemenliği esas kılan Cumhuriyetimiz; Aziz Milletimizin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.” dedi.

Vali Doğan’ın yayınladığı mesaj şöyle:

“Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesi olmuştur.

Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygu ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelen aziz milletimiz, yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başararak dünyada ki tüm mağdur ve mazlum topluluklara umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Bugün gelinen noktaya baktığımızda; eğitim,  sağlık, bilim, kültür, sanayi, ekonomi ve sosyal yaşamın her alanında önemli mesafeler kat ederek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Cumhuriyetimiz, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Büyük Önder Atatürk’ün “Yükselen Yeni Nesil İstikbal Sizindir. Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizlersiniz” vecizesinde söylediği üzere gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz; güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile önünde uzanan aydınlık yolda sizlerle birlikte ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyeti bizlere armağan eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler