Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Doğan'ın mesajı şöyle:

"Türk Milleti olarak var olma mücadelesi verdiğimiz ve tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüştürdüğümüz Çanakkale Zaferi'ni 102’nci yıldönümünde bir kez daha onurla ve gururla kutluyoruz.

Şanlı tarihimizin ve dünya tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları, insanlık için ibret verici sahnelere şahitlik etmiş, tarihimizde övünç ve gurur kaynağı olarak andığımız ender destanlardandır. Bu parlak destan, tarih sayfalarından silinmek istenen bir milletin kendisinden kat kat güçlü düşmana karşı canıyla, kanıyla var olma mücadelesi verdiği bir onur savaşıdır. Bu kahramanlık destanı, her türlü olumsuzluğa rağmen milletimizin kenetlenerek ve yeniden şahlanarak tekrar dirilişinin de önemli bir sembolü olmuştur.

Bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmamızı, o gün tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykıran kahraman ecdadımıza borçluyuz. Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan uğruna, bağımsızlık uğruna Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi, Sünnisiyle, omuz omuza Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha birçok cephede savaştık, on binleri, yüz binleri şehit verdik. Vatanın bölünmezliği ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda neler yapılabileceğinin en somut işaretlerini gösteren necip milletimiz; vatanseverlik ruhunun, fedakarlık bilincinin en güzel örneklerini Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve nihayet 15 Temmuz’da sergilemiştir.

Türk milleti, şehitlerimizin emaneti olan bu aziz vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, ülkemizin kalkınmasını sağlama, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğunun bilincindedir. Ecdadımızın “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır” ve “…sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” anlayışıyla; her karışını tertemiz kanlarıyla suladığı kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bir an bile tereddüt etmeyip, ardına bakmadan şahadete koşan “Kınalı Kuzularımıza” karşı borcumuzu öderken yapacağımız tek şey; atalarımızın bizlere bıraktığı bu asil mirası koruyarak, gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmak olacaktır. Çanakkaleleri, Sarıkamışları, 15 Temmuzları unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 102’nci yıl dönümü ve Şehitler Günü’nü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler