Kars Valisi Sarıkamış’ta Kayak Öğreniyor!

Kars Valisi Sarıkamış’ta Kayak Öğreniyor!

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak öğreniyor.

Kars Valisi Sarıkamış’ta Kayak Öğreniyor!

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayak öğreniyor.

Kars’ta Vali, Sarıkamış’ta kaymakam olmak ilk başka kayak kaymayı bilmeyi gerektiriyor. Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri başta olmak üzere dünyada ender görülen kristal kar özelliği ile adından söz ettiren Cıbıltepe Kayak merkezine devletin üst düzey yetkililerinin belli aralıklarla geldiği Sarıkamış’ta Vali ve Kaymakam da kayak kaymayı öğrendi. İlk başka Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz kayak kaymayı öğrendi ardından da Vali Günay Özdemir ilk denemeyi yaptı. Vali Özdemir, hafta sonları Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne giderek kayak hocalarından kaymayı öğrendi. Kaymakta bir hayli zorlandığı görülen Vali Özdemir, iki hafta içinde kayak kaymayı öğrendi. Kayak hocasının anlattıklarını can kulağıyla dinleyen Vali Özdemir, Sarıkamış’ın ve kayağın güzelliklerinden söz ederek, “İlk defa Sarıkamış’ta kayak öğrenme fırsatı buldum. Bu da Sarıkamış’ın bu güzel nimetlerinden şimdiye kadar niye faydalanmadım diye de hayıflanmadım değil. Çünkü böyle bir kayak merkezi ve güzel kar dünyanın hiç bir yerinde bu kalitede görmedim. Onun için bugün burada kayağı öğrenmek ve kaymak çok zevkli.” dedi.

Sarıkamış’a kaymaya gelenlerde özellikle kristal ve sarıçam ormanlarına hayran kaldıklarını ve her fırsatta Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne kaymaya geldiklerini söylediler. kha

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan KARS MANŞET veya karsmanset.com sorumlu tutulamaz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler