Kars Valisi Türker Öksüz: “Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok”

Kars Valisi Türker Öksüz: “Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok”

Vali Öksüz, Ramazan Bayramı arifesinde trafik uygulama noktalarında incelemelerde bulunarak, “Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok. İstiyoruz ki bayramlar başta olmak üzere yılın 365 günün de hiçbir vatandaşımızı trafik kazasına kurban vermeyelim.”

Tacettin DURMUŞ - Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Türker Öksüz, Ramazan Bayramı öncesinde Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç ile birlikte Havaalanı kavşağında bulunan trafik uygulama noktasında denetlemelerde bulunarak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Kars’ta, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya ve “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” uygulaması çerçevesinde sürücüler uyarıldı.

Uygulama sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Öksüz, “Başta Karslı vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimizin Ramazan Bayramını kalpten, gönülden kutluyorum. Umuyorum ki; bu bayram hepimize huzur, mutluluk ve barış getirir. Bu barış da artık affetme duyguları artık ön plana çıkar. Sevgiyi çoğalttığımız, huzurlu ve mutlu bir bayramı hep birlikte hep birlikte idrak edebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

Herkesin trafik kurallarına uymayı bir alışkanlık haline getirmesi gerektiğini dile getiren Vali Öksüz, “Bugün burada Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla birlikte trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmeyi amaçlayan bir uygulama yaptık. Amacımız buradaki trafik uygulamalarına bütün kamuoyunun, vatandaşlarımızın dikkatini çekmek. Biliyorsunuz trafik kazaları her yıl maalesef binlerce insanı aramızdan alıyor. Trafik kazalarından dolayı bir kısmının sakat kalması, bir kısmının hayatını sıkıntılarla geçirmesine sebep olacak şekilde yaralanmasına sebep oluyor. Dolayısıyla hepimiz trafik kurallarına uymayı bir alışkanlık haline getirmemiz lazım.” diye konuştu.

Trafik kurallarına uymayanlar için artık tolerans olmayacağı uyarısında bulunan Vali Öksüz, “İçişleri Bakanlığımız trafik kurallarına uyma yönünde çok çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bunlar devrim niteliğinde adımlar. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” yeni bir uygulama ve bu uygulamada sürücülere seyahat karnesi verilecek. Bu uygulamayı da başlattık. Bu kampanyaların hepsinin amacı vatandaşımızın artık trafik kazalarından korunması ve trafik kazalarından kayıplarımızı sıfıra indirmek. Artık bu konuda hiçbir toleransımız yok. İstiyoruz ki bayramlar başta olmak üzere yılın 365 günün de hiçbir vatandaşımızı trafik kazasına kurban vermeyelim. Bunun için hep birlikte, dayanışma içinde çalışmamız lazım. Gerek kolluk görevlilerimiz, gerek bütün vatandaşlarımız bu konuda işbirliği içerisinde çalışırlarsa bu sorunu ülkemizin gündeminden çıkartırız.” ifadesini kullandı.

Bayram süresi boyunca kolluk kuvvetlerinin görev yapacağını da hatırlatan Vali Öksüz, “Kars olarak biz bu bayramda bütün kolluk görevlilerimizle uygulamalarımıza başladık, hem bayramın huzur içerisinde vatandaşımızın geçirmesini sağlamak hem de trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla bütün kolluk görevlilerimiz görev başında. Toplam 719 kolluk görevlimiz, trafikte 105 kolluk görevlimiz görev yapacak. Son yaptığımız uygulamalarla, yol kontrolleriyle, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerdeki asayiş uygulamalarıyla önleyici kolluk görevini de icra ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler