Kars Valisi Türker Öksüz çocuklarla bir araya geldi

Kars Valisi Türker Öksüz çocuklarla bir araya geldi

Kars Valisi Türker Öksüz, “Umutlu Yarınlar İçin Takipteyiz-2” projesi kapsamında çocuklarla bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Öksüz, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Umutlu Yarınlar İçin Takipteyiz-2” Projesi kapsamında Rol-Model Etkinliğinde 50 çocuk ve gençle kahvaltıda bir araya geldi.

Etkinlikte katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, hazırlanan proje kapsamında çocuklar ve gençlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Öksüz, devletimizin geleceği, yarınların umudu olan çocuklar ve gençlerin sağlıklı birer birey olarak yetiştirmenin en büyük amaç olduğunu söyledi.

Vali Öksüz, “Çocuklar ve gençler bizim her şeyimiz, bizler yarınlarımızı, geleceğimizi onların üzerine kuruyoruz. Bu projede bir araya gelmek, birliğimizi beraberliğimizi bu şekilde pekiştirmek, spor faaliyetlerine katılmak, sosyal aktivitelere katılmak, elbette ki hem çocuklarımızın, gençlerimizin bedensel gelişimini hem ruhsal gelişimine katkı sağlayacaktır hem de geleceğin Türkiye’sinde bu çocuklarımızın gençlerimizin rolünü, katkısı önemli oranda artıracaktır. Biz onların iyi yetişmesini istiyoruz. Yetişirken de spor faaliyetini yapan, sosyal gelişimini tamamlamış, aynı zamanda vatanını, milletini, ülkesini seven, sağlıklı bireyler olmasını istiyoruz. Bu projelerin buna önemli katkılar sunacağına gönülden inanıyorum. Projeyi başlatan, emek veren Emniyet Müdürümüze, Emniyet Müdürlüğümüzün diğer personellerine, burada bulunan Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün temsilcilerine, burada bulunan antrenörlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki bu projeyle birlikte Kars’ın geleceğine önemli bir imza atıyoruz. Bu çocuklarımız, gençlerimiz Kars’a çok büyük hizmetler verecekler. Sağlıklı, huzur ve güven içinde yaşayacakları bir şehir meydana gelmesine katkıda bulunacaklar. Bu vesile ile hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak “ÇOGEP” kapsamında yürütülen “Umutlu Yarınlar İçin Takipteyiz-2” Projesiyle; 12-17 yaş aralığındaki yüksek risk grubunda değerlendirilen çocuklar ve istisnai grupta yer alan 05-12 yaş aralığındaki çocuklarla sürekli iletişim halinde bulunularak, hep birlikte huzurlu bir yaşam bilincinin oluşturulması, suç ve suçlu sayısında azalma, çocukların istismar edilmelerinin önüne geçilmesi, dikkatlerinin faydasız ve zararlı odaklardan çekilerek tüm yaşamları için faydalı alışkanlıklara yönlendirilmeleri, çocukların bedensel, ruhsal ve duygusal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerinin ve sosyal hayata uyumlarının sağlanması, sosyal amaçlı etkinlikler neticesinde birlik-beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi ve çocuklara aidiyet duygusu kazandırılarak milli ve manevi duygularının geliştirilmesi amaçlanıyor.

kars-valisi-turker-oksuz-cocuklarla-bir-araya-geldi-(5).jpgkars-valisi-turker-oksuz-cocuklarla-bir-araya-geldi-(4).jpgkars-valisi-turker-oksuz-cocuklarla-bir-araya-geldi-(1).jpgkars-valisi-turker-oksuz-cocuklarla-bir-araya-geldi-(3).jpgkars-valisi-turker-oksuz-cocuklarla-bir-araya-geldi-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler