Kars Valisi Türker Öksüz fidan dikti!

Kars Valisi Türker Öksüz fidan dikti!

Kars Barajı Rekreasyon Alanı Fidan dikme törenine katılan Kars Valisi Türker Öksüz, fidan dikerek can suyu verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Barajının su tutmasının ardından Kars halkının hizmetine sunulmak için çevre düzenlemesi çalışmaları da başladı.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından Kars Barajı Rekreasyon Alanı olarak belirlenen 35 bin metrekare alanda 2 bin 100 fidan dikileceğini söyleyen DSİ 24. Kars Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Toplam 2 bin 100 fidanı Kars Barajı etrafında toprakla buluşturduk. Kars Barajının sağ sahilinde bulunan toplam 150 bin metrekarelik alanda Kars Barajı Ağaçlandırma ve Rekreasyon alanında projemiz var. Bunun bir kısmı ağaçlık alana tahsis edilmiştir. Bugün 35 bin metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu çalışmalar neticesinde rekreasyon alanını da oluşturduğumuzda Kars hem orman hem de suyla buluşacağı güzel bir mesire alanı ve rekreasyon alanına inşallah kavuşmuş olacaktır.” diye konuştu.

Fidan dikim öncesi gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz, önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Arkamızda gördüğümüz Kars Barajı yatırımı ilimiz için çok önemli bir yatırımdır. 475 bin dekar alanda sulama yapılabilecek önemli bir yatırımı konuşuyoruz. Tamamlandığında tarımsal verimi 6 kat artıracak, yaklaşık 100 milyonun üstünde yıllık bir tarımsal fayda sağlayacak ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak büyük bir proje. Umuyorum ki biz bu projeyi kısa zaman içerisinde faaliyete geçiririz ve tarım ve hayvancılığa önemli bir katma değer oluşturur. Bu önemli yatırımın yanında istedik ki bu alanı Kars’taki hemşerilerimizin faydalanacağı, vakit geçirebileceği, dinlenebileceği bir yeşil alan olarak, Rekreasyon alanı olarak oluşturalım ve bütün herkes buradan istifade etsin.” dedi.

Kars’ta daha fazla ağaç ve yeşile ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Öksüz, “’Sizin de bir dikili ağacınız olsun’ kampanyası bu açıdan çok takdire şayan bir projedir. Bugün 2 bin 100 fidanı dikeceğiz. İnşallah ileriki günlerde Kars’ın merkezinde de önemli Rekreasyon düzenlemelerimiz olacak.” ifadesini kullandı.

Vali Öksüz daha sonra kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte fidan dikti. Kars Barajı Rekreasyon Alanı Fidan dikme töreni fidanlara can suyunun verilmesiyle sona erdi.

kars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(1).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(2).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(3).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(4).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(5).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(6).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(7).jpgkars-valisi-turker-oksuz-fidan-dikti!-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler