Kars Valisi Türker Öksüz, karne gününde Kars’ın karnesini açıkladı

Kars Valisi Türker Öksüz, karne gününde Kars’ın karnesini açıkladı

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valiliğine atanan Türker Öksüz, Cumhuriyet Köyünde düzenlenen karne gününde Kars’ın karnesini açıkladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yolaçan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne gününe katılan Kars Valisi Türker Öksüz, öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Bir gazetecinin, ‘Bugünün karne günü olması nedeniyle yaklaşık 3 aydır göreve başladığınız Kars’ın karnesi sizin gözünüzde belli oldu mu?’ sorusuna Vali Öksüz, Kars’ı tanımaya çalıştığını söyleyerek, “Elbette önemli ölçüde Kars’ın fotoğrafı gözümüzün önünde. Çeşitli platformlarda çeşitli faaliyetler ve toplantılar vesilesiyle söylüyorum, bu il çok özellikli bir il. Hakikaten kent olmayı, şehir olmayı hak etmiş, şehirlerin biliyorsunuz bir ruhu ve kimliği olmalı, Kars şehir kimliğine de ruhuna da sahip. Bana göre bu ülkenin en önemli kentlerinden birisi. Bu bölgede çalışmamıştım ama çalışınca bu 2,5 aylık süre zarfında bunu görme imkanım oldu. Kars, çok potansiyelli bir il. Bir yandan turizm, bir yandan Kafkasya’ya açılan pencere, bir yandan tarım ve hayvancılık yönünden özellikle hayvansal ürünler çok önemli potansiyellere sahip ülkemizi finanse edebilecek, ülkemizi besleyebilecek çok önemli bir il. Önemli olan bu potansiyellerimizi harekete geçirmek tabi. İnşallah ilerleyen günlerde hep birlikte planlarımızla, projelerimizle bu potansiyeli harekete geçirdiğimiz günler olur. Çünkü Kars bu potansiyelin harekete geçirilmesini fazlasıyla hak ediyor ve umuyorum ki; istikbali de çok iyi bir il, daha refah içerisinde, milli gelirini daha yükseltmiş, daha kalkınmış, imari yönünden de daha üzerine koyulmuş, ülkemizin hem turizm potansiyeli yönünden hem hayvancılık potansiyeli yönünden kendisini geliştirmiş ve marka kent olmayı hakikaten başarmış bir il olarak hayatını devam ettirir. Ben çok umutluyum.” yanıtını verdi.

kars-valisi-turker-oksuz,-karne-gununde-kars’in-karnesini-acikladi-(1).jpgkars-valisi-turker-oksuz,-karne-gununde-kars’in-karnesini-acikladi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler