Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ı AB büyükelçilerine anlattı

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ı AB büyükelçilerine anlattı

"Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati" ile Kars’a gelen AB Delegasyonu üyesi ülkelerin büyükelçileri, Kars Valisi Türker Öksüz’ü ziyaret etti.

AB -Türkiye iş birliği kapsamında, son yıllarda Dünyanın ilgi odağı olan Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen büyükelçiler, Vali Öksüz’ü makamında ziyaret etti.

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Vali Öksüz tarafından kabul edildikleri için büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vali Öksüz de, ziyaretleri için AB delegasyonuna teşekkür ederek, kendilerini Kars’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kars’ın ülkemizin doğusunda, farklı kültürlere sahip, aynı zamanda ülkemizin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olduğunu, tarih, kültür, turizm ve hayvancılık alanında çok zengin potansiyele sahip bir sınır şehri olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Ani Örenyeri, Sarıkamış Kış Turizm Merkezi ve Çıldır Gölü’nün turizmde Kars’ın en önemli destinasyonları olduğunu ayrıca, tarihi kaleleri, camileri, kervansarayları, tabyaları başta olmak üzere 700’ün üzerinde tescilli kültür varlığına sahip olduğunu, tarım ve hayvancılık alanında ülkemizin en önemli illerinden biri olduğunu, sahip olunan potansiyelin uygulamaya konulan projelerle Kars’ın tanınırlığının artacağını, hedefin yılda bir milyon turist ağırlamak olduğunu belirtti.

Kars’taki AB Projeleri, turizm, hayvancılık ve işbirliği olanakları konusunda görüş alış verişinde bulunulması ile ziyaret sona erdi.

ab-turkiye-delegasyonu,-vali-oksuz’u-ziyaret-etti-(1).jpgab-turkiye-delegasyonu,-vali-oksuz’u-ziyaret-etti-(2).jpgab-turkiye-delegasyonu,-vali-oksuz’u-ziyaret-etti-(3).jpgab-turkiye-delegasyonu,-vali-oksuz’u-ziyaret-etti-(4).jpgab-turkiye-delegasyonu,-vali-oksuz’u-ziyaret-etti.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler