Kars Valisi Türker Öksüz: "Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin Kümbetli Köyüne hiçbir zararı olmayacak"

Kars Valisi Türker Öksüz: "Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin Kümbetli Köyüne hiçbir zararı olmayacak"

Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında Katı Atık Projesi Toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Merkez Kümbetli Köyü yakınlarında yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesinin görüşüldüğü toplantıda şimdiye kadar yapılan çalışmalar, bundan sonraki süreçte yapılması gereken çalışmalar ile finansman konuları görüşüldü.

Kars Valisi Türker Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada; sahip olduğu tarihi ve kültürel özellikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan ve son yıllarda turizm alanında gösterdiği gelişmeyle yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri olan Kars’ın temiz ve yaşanabilir kent olması gerektiğini belirtti. Üreticisi tarafından atılmak istenen ve toplumun huzuru ile özellikle çevrenin korunması bakımından, düzenli bir şekilde bertaraf edilmesi gereken katı maddeler için yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin, ilimiz için mutlaka yapılması gereken, olmazsa olmaz önemli bir proje olduğunu ve ilimize temiz çevre, elektrik enerjisi, istihdam gibi katma değerler yaratacağını vurguladı. Yapılacak tesisin Kümbetli Köyüne hiçbir zararını olmayacağını ve bu konuda köylülerin de rahat olmasını istedi. 

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesinin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerektiğini ve her kurumun üzerine düşen görevleri acilen ve titizlikle yapmasını isteyen Vali Öksüz, yapılacak olan çalışmalarda Valilik olarak ilgili kurumlara gereken her türlü desteğin verileceğini söyledi.  

Çevre Hizmetleri Birliği tarafından hazırlanan, fizibilite ve uygulama projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesi, tamamlanarak faaliyete geçtiğinde; çöpler belediyeler tarafından belirli saatlerde alınarak katı atıkların çevreye zarar vermeden bertarafını sağlamak üzere düzenli olarak depolanması amacıyla inşa edilecek olan depolama tesisine götürülecek. Depolanan atıklar, burada özelliklerine göre ayrıştırılarak (kağıt, cam, plastik vb) içindeki bileşenler fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya elektrik enerjisine çevrilerek geri dönüşüm sağlanacak.

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapılan toplantıya, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Akyaka Belediye Başkanı Öztürk Nar, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Digor Kaymakamı ve Digor Belediye Başkan Vekili Mustafa Güngör, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü İsmail Semetoğlu, Merkez Kümbetli Köyü Muhtarı Nuri Ertaş ve İhtiyar Heyeti katıldı.  

kars-valisi-turker-oksuz-kati-atik-duzenli-depolama-tesisinin-kumbetli-koyune-hicbir-zarari-olmayacak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler