Kars Valisi Türker Öksüz: “Sağlıkta kayda değer önemli bir sorunumuz yok”

Kars Valisi Türker Öksüz: “Sağlıkta kayda değer önemli bir sorunumuz yok”

Kars Valisi Türker Öksüz, “Bazı branşlarda zaman zaman tayinlerden kaynaklanan eksilmeler oluyor, bunların yerine yenisi gelinceye kadar geçici süreli aksaklıklar oluyor. Onun dışında sağlıkta kayda değer önemli bir sorunumuz yok.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Valisi Türker Öksüz, genel ziyaret ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Harakani Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mutlu Şahin tarafından karşılanan Vali Öksüz, Hastane yönetimi ile bir araya gelerek hastane hakkında brifing aldı.

Genel bir ziyaret ve hastanedeki son durumu yerinde görmek için Harakani Devlet Hastanesini ziyaret ettiğini ifade eden Vali Öksüz, ‘Karslılar tarafından sağlık hizmetleri anlamında size ulaşan herhangi bir sorun veya talep var mı?’ sorusuna “Sağlık tabi çok önemli bir konu. Sağlık hepimiz için çok önemli. Elbette ki sağlık hizmetlerinin sorunsuz, hiç sorun yok olarak görmek mümkün değil. Personel noktasında özellikle, uzman hekim konusunda bazı ihtiyaçlarımız var. Bunları yarın gözden geçirmiş olacağız. Bazı branşlarda zaman zaman tayinlerden kaynaklanan eksilmeler oluyor, bunların yerine yenisi gelinceye kadar geçici süreli aksaklıklar oluyor. Onun dışında sağlıkta kayda değer önemli bir sorunumuz yok. Ama biz istiyoruz ki buradaki vatandaşımızın tedavisini mümkün olduğu ölçüde Kars ilinde tamamlayalım ve sevkleri en aza indirelim. Erzurum ve onun gibi çevre illere yaptığımız sevkler asgari düzeyde olsun. Önemli olan odur. Bunu ne ölçüde başarabilirsek vatandaşımızı burada tedavisini, sağlık ihtiyaçlarını yerinde çözebilirsek o kadar başarılı olmuş oluruz. Buna çalışıyoruz. Bütün tedbirler buna yönelik.” yanıtını verdi.

‘Kars’a yapılması planlanan şehir hastanesinin son durumu nedir?’ sorusuna ise Vali Öksüz, “Şehir hastanesi proje aşamasındadır.” dedi.

Vali Öksüz ve beraberindekiler daha sonra Palyatif Servisindeki hastaları ziyaret etti. Vali Öksüz hastalara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak sağlık durumları hakkında Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’ndan bilgi aldı.

Hastane ziyaretinde hasta yakınlarının taleplerini de dinleyen Vali Öksüz, ‘Ameliyathane, Yoğun Bakım ve Doğumhane’nin aynı yerde olması ve Kantin fiyatlarından yüksek olması’ şikayetinin ardından ‘Ameliyathane, Yoğun Bakım ve Doğumhane’yi yerinde inceledi. Kantin işletmecisiyle de görüşen Vali Öksüz, fiyatlarda biraz daha düşüş yapılması yönünde Kantin İşletmecisiyle bir süre görüştü.

Poliklinik servislerini de ziyaret eden Vali Öksüz, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Mine Oğuz ve Dermatoloji Uzmanı Uzman Doktor Ayşe Şermin Filiz Acıpayan ile görüştü. Doktorlarla sohbet eden Vali Öksüz, taleplerini dinledikten sonra Harakani Devlet Hastanesinden ayrıldı.

kars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(1).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(2).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(3).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(4).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(5).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(6).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(7).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(8).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(9).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(10).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(11).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(12).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(13).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(14).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(15).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(16).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“saglikta-kayda-deger-onemli-bir-sorunumuz-yok”-(17).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler