Kars Valisi Türker Öksüz: “Sarıkamış, Kars’ın vitrinidir”

Kars Valisi Türker Öksüz: “Sarıkamış, Kars’ın vitrinidir”

Kars Valisi Türker Öksüz Sarıkamış’ı Kars’ın vitrini olarak gördüklerini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Valisi Türker Öksüz, belirli periyotlarla gerçekleştirdiği muhtarlar buluşması kapsamında Sarıkamış İlçesinde merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, Sarıkamış’ta devam eden kamu yatırımlarının takibi, yıl içerisinde yapılması planlanan çalışmalar ile Sarıkamış’ın geneli için sorun ihtiyaçlarına yönelik bir değerlendirme yapmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek toplantıya gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Muhtarlıkların yerel demokrasinin ilk basamağı olarak gördüklerini belirterek muhtarlardan vatandaşların sorunlarını ilk adım yönetim kademesi olarak ilgilenmelerini, çözemedikleri konularda ise Kaymakamlık ve Valiliğimiz ve ilgili birimlerimiz bilgilendirmelerini isteyen Vali Öksüz, tüm kamu kurumları olarak birlik ve beraberlik içinde iletişim ve koordinasyonun en üst seviyeye çıkarıldığında ilimizdeki sorunların o derecede çözüme kavuşacağını söyledi.

Sarıkamış’ı Kars’ın vitrini olarak gördüklerini belirten Vali Öksüz, Sarıkamış’ın kış turizmi konusunda marka bir değeri olduğunu söyledi. Sarıkamış’ın kalkınmasının ilimiz turizmine büyük değere katacağını belirten Vali Öksüz bu amaçla alt yapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak çalışmaların çeşitli projeler ile devam ettiğini belirti.

Vali Öksüz konuşmasında; Sarıkamış genelinde devam eden kamu yatırımlarından KÖYDES projeleri kapsamında altyapı, kilitli parke yapım işi, içme suyu, Allahu Ekber Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Merkezi yapım işi, telesiyej hattı yapım işleri başta olmak üzere turizm, eğitim, sağlık, tarım-hayvancılık, ulaşım ve diğer kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının ardından toplantıda muhtarlara tek tek söz vererek mahalle ve köylerindeki sorun ve taleplerini dinleyen Vali Öksüz, sorunların çözümü için ilgili kurum yetkililerine talimat verdi.

Toplantıya; Vali Türker Öksüz, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, ilgili daire ve kurum amirleri ile Kağızman köy ve mahalle muhtarları katıldı.

kars-valisi-turker-oksuz-“sarikamis,-kars’in-vitrinidir”-(2).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“sarikamis,-kars’in-vitrinidir”-(3).jpgkars-valisi-turker-oksuz-“sarikamis,-kars’in-vitrinidir”-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler