Kars Valisi Türker Öksüz'ün Berat Kandili mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Berat Kandili mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Öksüz yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"Merhamet, mağfiret ve bağışlanma gecesi olarak kabul edilen Berat gecesine erişmenin heyecanını yaşıyoruz.   

Berat gecesi, Hakk’ın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Bu mübarek gecede; Cenabı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu kutlu gece insanların; yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmak suretiyle günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak, yaradılış gayesini yeniden gözden geçirme, yaşantısının muhasebesini yapma, insanlar arasındaki küskünlükleri giderme, yıkılan gönülleri, kırılan kalpleri onarmak, barış ve kardeşlik için bir fırsat gecesidir.

Bir süredir tüm dünya ve biz millet olarak Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Bu salgından kurtulmak için devlet olarak Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda gerekli olan tüm tedbirleri alıyoruz. Bunun yanında Hakk’a gönülden inanmış bir millet olarak elbette manevi anlamda da çok güçlü olmamız gerekiyor. Bu mübarek Berat Gecesi’ni vesile kılarak yüce Yaradan’a yönelteceğimiz dualarımızın ve yapacağımız ibadetlerin, yaşadığımız bu zorlu sürecin atlatılmasında etkili olacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Karslı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik-beraberliğine, barış, kardeşlik, huzura ve yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler