Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün Öğretmenler Günü mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün Öğretmenler Günü mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Öksüz'ün yayınladığı mesaj şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, geleceğimizi imar eden ve gelecek nesillerin yetişmesinde bir meşale gibi toplumumuzu aydınlatan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.

Gücünü sevgiden alan, insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olan öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde her zaman çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, her zaman değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı konumundadır.

Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, refahı ve gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yerini alması hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür. Bu manada; en büyük görev de şüphesiz ki öğretmenlerimize düşmektedir.

Sevgili öğretmenlerimiz;

Öğretmenlik mesleğinin amacı; nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırarak onları, içinde bulundukları çağı anlayıp, yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak, milli, manevi ve kültürel değerlerini özümsemiş, onları mutlu edecek ve toplumun mutluluğuna da katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır.

Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle sevgili çocuklarımız ve siz değerli öğretmenlerimiz okullarımızdan, yüz yüze eğitimden mahrum kaldınız. Buna rağmen Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında bilgisayarlarınızın başında, uzaktan eğitim şeklinde de olsa çocuklarımızın eğitimi ile yakından ilgilenmektesiniz. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, çocuklarımızın eğitim-öğretimden geri kalmamaları için verdiğiniz bu özveri ve mücadeleyi de yürekten kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen, fedakâr, onurlu, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu anlamlı günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevi başındaki öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler