Kars Valisi ve Milletvekili Terör Olaylarını Değerlendirdi

Kars Valisi ve Milletvekili Terör Olaylarını Değerlendirdi

Kars Valisi Rahmi Doğan ve Kars Milletvekili Selahattin Beyribey katıldıkları İlköğretim Haftası kutlamalarında dün gece Kars’ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütü tarafından yapılan roketatarlı saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Yaptığı açıklamada terör örgütünün hedeflediği saldırıyı gerçekleştiremediğini söyleyen Kars Valisi Rahmi Doğan, terörle mücadeledeki kararlılığa vurgu yaparak, terör örgütü mensuplarının teslim olması gerektiği çağrısında bulundu.

BİR TEMAS SAĞLANAMADI

Vali Rahmi Doğan dün gece Kağızman’da yaşanan saldırıya ilişkin, şunları söyledi: “Bilindiği üzere dün gece saatlerinde Kağızman ilçemizde terör örgütü tarafından bir roketli saldırı düzenlendi. Amaçladıklarını yapamadılar, biz de hemen ardından operasyon gerçekleştirdik ama bir temas sağlanamadı. Amacımız terörü tamamen bitirmek, bundan dönüş yok. Devletimiz, hükümetimiz bu yönde kararlıdır ve buradan herkese çağrımız şudur ki ‘Bu işin sonu yok, gelsinler devletin şefkatli, merhametli kucağına otursunlar’ Bunun başka bir çaresi yok, terörü bitireceğiz. Bu yönde her türlü tedbirleri alıyoruz. Kağızman ilçemizde bulunan Çemçe Madur bölgesi yılların sorunudur. Türkiye’de bunun gibi belirli noktalar var, inşallah önümüzdeki günlerde de oraya bakacağız.”

O SÜRECİ KISALTMAYA YÖNELİK BİR ÖNERİM OLDU

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nda Bakan Süleyman Soylu öncülüğünde geçici köy korucularının olduğu 22 ilin valisi ile düzenlenen toplantıya ilişkin de açıklamada bulunan Vali Doğan, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdik. Çok faydalı bir toplantı oldu ve herkes görüşlerini, fikirlerini beyan etti. Toplantıda özellikle Çemce Madur bölgesi gündeme geldi ve ben de orada söz alarak, operasyonların işleyişi ve süreçleriyle ilgili beyanlarımı ilettim ve sürecin kısaltılması gerektiğini ifade ettim. Sayın bakanımız da her birimizi tek tek dileyerek notlarını aldı. Biliyorsunuz ki operasyonları jandarma, özel harekat ve kara kuvvetleri birlikte yapıyoruz.  Jandarmanın planlamaları, raporları, onayları oraya gidiyor ve oradan tekrar buraya geliyor. O süreci kısaltmaya yönelik bir önerim oldu. Sayın bakanımız da bu talebi not aldı ve büyük ihtimal bu yönde bir değişiklik sağlanabilir.” şeklinde konuştu.

TABİ Kİ HAİNLER OLACAKTIR, BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN O HAİNLERE FIRSAT VERMEMEKTİR

 ‘Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Türkiye’nin her bir köşesinde biz FETÖ’nün de, PKK’nın da, illegal örgütlerin tamamının kökünü kazıyacağız.’ diyen AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Bayribey ise; “Tabi ki hainler olacaktır, bizim yapmamız gereken o hainlere fırsat vermemektir. Son zamanlarda Kağızman ilçemizde de yaşananlara bakarsak terör örgütleri böyle kahpece saldırılar gerçekleştirebiliyor. Bir çobanı bile öldürebilen, gece yarısı gizlice bombalamalar yaparak kahpece saldırılar yapan bu örgütlerin Türkiye Cumhuriyeti üstesinden gelebilecek güçtedir. Vatandaşımız bu konuda müsterih olsun. Türkiye genelinde ve bölgemizde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor ama hep birlikte el ele vererek bu günleri atlatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.“ ifadelerini kullandı.

NETİCEDE BUNLAR HAİNCE, GİZLİCE VE KAHPECE YAPILAN SALDIRILARDIR

Terör örgütleri tarafından yapılan bu saldırıların kahpece olduğuna dikkat çeken Selahattin Beyribey, “Bölgemizde geçen yıl da Sarıkamış ilçemizde bir takım terör saldırıları söz konusu oldu. Bu durum esnafımıza da, vatandaşımıza da yansıdı. Şimdi de Kağızman ilçemizde yapılan bu olaylar da münferit olaylardır. Bu saldırıların üstesinden devletimiz, hükümetimiz ve halkımız gelecektir. Kurban Bayramı’nda Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan memleketi Kağızman’a geldi. 5 bin kişi meydandaydı, hiçbir şey de olmadı. Neticede bunlar haince, gizlice ve kahpece yapılan saldırılardır. Bunlar her zaman olabilir ama bu yönde devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbirleri alacaktır.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler