Kars Valisinin Ramazan Bayramı mesajı

Kars Valisinin Ramazan Bayramı mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Kars Valisinin Ramazan Bayramı mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularımızın yoğunlaşmasına vesile olan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını geride bırakarak;  bayrama ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri bulunan bayramlar,  dini ve milli inançlarımızı örf-adet ve geleneklerimizle süsleyip, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan özel günlerdir. Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmak, yaralarını sarabilmek, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak ve yaşanan bayram sevincini en geniş anlamda paylaşabilmektir.

Bu açıdan, Filistin’de yaşanan ve hiçbir vicdanın izah edemeyeceği insanlık dışı vahşeti kınarken, başta Filistin halkı olmak üzere tüm İslam coğrafyasının Ramazan Bayramı'nı ruhuna uygun olarak kutlamasını, herkesin bayram sevincini ve coşkusunu içinde hissetmesini temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramını kutlar, tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ederim.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler