Kars ve Güney Kafkasya Tarihi Yazıları bu kitapta

Kars ve Güney Kafkasya Tarihi Yazıları bu kitapta

Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti'nin 100 yıl anısına çıkartılan kitap, Kars’ın son 150 yıllık tarihine ışık tutacak.

Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü öncülüğünde, Kars topraklarında kök salıp ortaya çıkan, Kars'ın başkentliğini yaptığı ve milli mücadele ruhunu benimseyen vatansever insanlar tarafından kurulan, Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti'nin 100 yıl anısına "Kars ve Güney Kafkasya Tarihi Yazıları" adlı kitap yayın hayatına başladı.

Editörlüğünü Muharrem Turp’un yaptığı kitabın yayına hazırlanması için çok sayıda tarihçi bir araya geldi. Kars ve Güney Kafkasya Tarihi Yazıları Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti'nin Kuruluşunun 100. Yılı Münasebetiyle hazırlanan kitap, Ülkemizin ve Kars’ın yaklaşık 150 yıllık tarihi geçmişine ışık tutacak.

Kars’ın Anadolu'nun Kafkasya'ya açılan kapısı olduğu bir kez daha hatırlatılan kitapta, Anadolu ve Kafkasya coğrafyasının tarihsel süreçte yaşadığı gelişmeler ve yöre halkının Cumhuriyet tutkusu bir kez daha dile getiriliyor. Cenûbi Garbî Kafkas Hükümeti'nin Kuruluşunun 100. Yılı Münasebetiyle ortaya çıkan kitapta eskiçağdan günümüze, Kars ve Güney Kafkasya coğrafyasında yaşanan siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal gelişmelerden kesitler sunulduğu bildirildi. İdeal Kültür Yayıncılık  tarafından yayınlanan kitap 556 sayfadan oluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler