Kars ve Iğdır panikledi, Corona yanı başımızda iki can aldı!

Kars ve Iğdır panikledi, Corona yanı başımızda iki can aldı!

Çin’de ortaya çıkan ve 2 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği virüs salgı sınırımızda da can aldı.

İran’da corona virüsü taşıdığı tespit edilen ve karantina altında tutulan 2 İranlı vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından gözler Iğdır ve Kars’a çevrildi.

Virüsün İran’a gelmiş olması ve hasta sayısının gitgide artması çok ürkütücü. Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısından bölgemize gelen İranlı vatandaşlar özellikle Iğdır ve Kars’ı büyük tehlike altına sokuyor.

Sınıra acilen sağlık tarama ekibi ve ekipmanlarının gönderilmesini isteyen vatandaşlar, “Ülke genelinde çok sayıda kişilerin bu virüs şüphesi nedeniyle karantinaya alındığını ve ancak virüs olmadığı haberlerini duyuyoruz. Dün sınır komşumuz İran’da 2 vatandaşın bu virüsten hayatını kaybetmesi bizleri burada tedirgin etti. Doğubeyazıt’taki sınırdan Iğdır’a ve Kars’a turistler, tırlar geliyor. Bunun denetimi yapılıyor mu? Yetkililerden bu konuda daha duyarlı davranmalarını istiyoruz.” dediler.

Özellikle Sağlık Bakanlığının sınır kapılarında corona virüsüne karşı herhangi bir sağlık tarama çalışması yapılıp yapılmadığı da merak ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler