Kars ve İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi

Kars ve İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi

Kars ve İstanbul'da PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi

Volkan KARABAĞ

Kars ve İstanbul'da, PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski HDP Kars İl Başkanı A.G. (54) ve BDP Digor Belediye eski Başkanı E.B. (41) ’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca PKK/KCKya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda eski HDP Kars İl Başkanı A.G., BDP Digor Belediye eski Başkanı E.B., iş adamı O.A. (45) ve HDP il yönetim üyesi O.M. (34) gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirdi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

kars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(2).jpgkars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(3).jpgkars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(4).jpgkars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(5).jpgkars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(1)-001.jpgkars-ve-istanbulda-gozaltina-alinan-supheliler-adliyeye-sevk-edildi-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler