Kars ve Şanlıurfa'daki PKK/KCK Operasyonda 5 Kişi Tutuklandı

Kars ve Şanlıurfa'daki PKK/KCK Operasyonda 5 Kişi Tutuklandı

Kars'ta PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DG-H (Devrimci Gençlik Hareketi)'ne yönetik yapılan operasyonda "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan 5 kişi tutuklandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik  yürütülen çalışmalar kapsamında 07 Kasım 2017 tarihinde Kars ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon yapmıştı. Yapılan operasyonda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DG-H (Devrimci Gençlik Hareketi) Kars yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Göz altına alınan toplam 7 şüpheli şahıs 5'i "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan Ttutuklanırken, 2 şüpheli şahıs ise Adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili olarak Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, demokratik  hukuk  kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler